Akil İnsanlar Heyeti Madene İndi - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti Madene İndi

Akil İnsanlar Heyeti Madene İndi

Akil İnsanlar, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağına indi

17.04.2013 03:28  Güncelleme: 11:49

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, heyet sekreteri Fatma Benli ile birlikte sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldikleri toplantının ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağına indi.

Geçen 7 Ocak'ta 8 madencinin ölümüyle sonuçlanan iş kazasının yaşandığı ocaktaki gezide Hakyemez ve Benli'ye, Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu eşlik etti. Astım hastası olduğunu söyleyen Fatma Benli'nin, asansörle yerin 560 metre altına inerken yaşadığı korku dikkat çekti. Fatma Benli, derin nefes alarak rahatlamaya çalıştı.

Hakyemez ve Benli, 1 Temmuz 2008'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da inerek inceleme yaptığı ocakta madencilerle bir araya gelerek, çözüm sürecine ilişkin öneri ve değerlendirmelerini dinledi. Heyet Başkanı Hakyemez, Zonguldak ziyaretinde sembolik önemi olması nedeniyle yerin altında çalışan taşkömürü işçilerini de ziyaret etmeyi düşündüklerini söyledi. Hakyemez, "Madenci arkadaşlarımızın sürece ilişkin görüşlerini, değerlendirmelerini alacağız. Çünkü emeğin değerini, paranın zor kazanıldığı yerlerde daha iyi anlıyoruz. Onun için buradayız. Bu ziyaret bizim için önem taşıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti Madene İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement