Aksigorta, Acenteleri ile "Değişimi Yakala"dı - Son Dakika
Güncel

Aksigorta, Acenteleri ile "Değişimi Yakala"dı

Aksigorta, Acenteleri ile "Değişimi Yakala"dı

Aksigorta, Acenteler Toplantısını Antalya'da WOW Hotels'de gerçekleştirdi.

06.12.2013 14:59

Aksigorta, Acenteler Toplantısını Antalya'da WOW Hotels'de gerçekleştirdi. "Değişimi Yakala" temalı toplantıya, 600 acente, 150 Aksigorta çalışanı ve yöneticileri katıldı. Dünyada ve Türkiye'de ekonomi ve sektöre dair gelişmelerin, Aksigorta ve sigorta sektörünün 2013 yılı ilk 9 aylık performansının değerlendirildiği, 2014 yılına ilişkin hedeflerin paylaşıldığı Acenteler Toplantısına, Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Ageas COO'su Barry Smith, Ageas Kıta Avrupası CEO'su Steven Braekeveldt ve Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen de katıldı.

Global sigortacılık sektöründe prim üretimindeki zayıf büyümenin dünya ekonomisindeki daralmaya paralel, hayat dışı sigorta talebinin durgun bir seyir izlediğine değinen Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Başkanı Haluk Dinçer, şunları söyledi:

"Dünya sigortacılık sektöründeki durgunluğun aksine, Türkiye'de elementer branşlarda 2011 yılsonunda yüzde 22, 2012 yılsonunda yüzde 19, 2013 yılı ilk yarısında ise yüzde 24 oranında prim artışı kaydedilmiştir. Sektörde elementer toplam prim üretimi ilk 6 ayda 10.4 milyar TL olmuştur. Sektör, temettü gelirleri hariç 2012 yıl sonunda 714 milyon TL zarar kaydetmiştir. Ancak, 2013'ün ilk yarısında temettü gelirleri ve bina satış gelirleri hariç 138 milyon TL kar gerçekleştirmesi, bizlere sene sonunun bir önceki yıla göre çok daha olumlu seyredeceğini göstermektedir."

AGEAS COO'SU BARRY SMITH: "AGEAS OLARAK AKSİGORTA'DAKİ ORTAKLIĞIMIZI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Ageas COO'su Barry Smith, Ageas'ın Sabancı Holding ile Aksigorta'daki ortaklığına büyük önem verdiğine değinerek, acente kanalının da Aksigorta için önemine dikkat çekti. Ageas'ın yeni yatırımlara açık ve bu konuda istekli olduğunu belirten Smith, Türkiye'de pazarın bu doğrultuda çok sayıda fırsat sunduğunu söyledi.

Avrupa'nın en önemli 20 sigorta şirketi arasında yer alan 180 yılı aşkın birikime sahip Ageas'ın Kıta Avrupası CEO'su Steven Braekeveldt, hayat dışı sigorta primleri yıllık bileşik büyüme oranının önümüzdeki 5 yılda Türkiye'de yüzde 16 artacağını söyledi. Braekeveldt, Türkiye'de 2012'de yüzde 1.12 olan sigortalılık penetrasyonunun da 2017 itibariyle yüzde 1,47'ye yükseleceğini belirterek Braekeveldt, Aksigorta'nın 2012 yılında Ageas'ın cirosuna 8,4 milyon Euro katkıda bulunduğunu, bu oranın Ageas'ın hayat dışı karının yüzde 3,6'sını temsil ettiğini de sözlerine ekledi.

DENGELİ ÜRÜN VE KANAL KARMASI STRATEJİSİNE DEVAM…

Dünyada ve Türkiye'de sigorta sektörünü doğrudan etkileyen değişikliklere değinen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen de sektörün ana dağıtım kanalı olan acentelerin de bu değişikliklere uyum sağlayarak, gerek iş yapış biçimlerinde gerekse stratejilerinde gerekli değişimleri gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi. Aksigorta'nın sürdürülebilir karlılık stratejisiyle dengeli ürün ve dengeli kanal karmasına ulaşmayı hedeflediğini belirten Uğur Gülen, Aksigorta'nın 2013 yılı ilk 6 ay performansı ile ilgili şu bilgiyi verdi:

"Yılın ilk 6 ayında, 119,9 milyon TL net kar kaydettik, sigortacılık karımız da 69,3 milyon TL olarak gerçekleşti. Sermaye karlılığımız yüzde 35,3, sermaye yeterlilik oranımız yüzde 160 ile 495 milyon TL olarak gerçekleşti. 2012'de yüzde 70 olan hasar/prim oranımızı yılın ilk 6 ayında yüzde 66'ya düşürdük. 2009 Ekim ayı sonu itibariyle 1,16 TL olan hisse fiyatımız, 2,58 TL'ye yükseldi. Şirketimizin değeri 789 milyon TL."

Aksigorta'nın dengeli ürün karması hedefinde de önemli başarılara imza attığını belirten Gülen, oto dışı branşlarda yüksek büyüme rakamları yakaladıklarını söyledi. 2012 yılında yüzde 38 olan oto dışı branşların oranını yılın ilk yarısında yüzde 45'e yükseldiğini belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Aksigorta'nın acente kanalındaki 2014 hedefleri ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Oto dışı ve sağlık branşında daha hızlı bir büyüme, kaskoda rekabetçi ürünlerimizle yer almayı, trafikte ise kontrollü bir büyümeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi kampanyalarımızı, hedef-komisyon sistemimizi uygulamaya devam edeceğiz. Her birini risk doktoru olarak gördüğümüz acentelerimizin eğitimini çok önemsiyoruz. Önümüzdeki yıl da yoğun ve nitelikli eğitim programlarına daha çok yatırım yapacağız."

Aksigorta'nın 2011'de 1.609 olan acente sayısını 2013 Ağustos ayı itibari ile 1.824'e yükselttiğini belirten Aksigorta Acenteler Genel Müdür Yardımcısı Çetin Kolukısa, prim üretiminin yüzde 62'sinin acenteler üzerinden gerçekleştirildiğini söyledi. Çetin Kolukısa, "Aksigorta prim üretiminin yüzde 62'sini acentelerimiz üzerinden gerçekleştiriyoruz. Yıl sonu itibari ile 937 milyon TL primi acentelerimiz kanalıyla üretmeyi hedefliyoruz. Acentelerimizin oto dışı üretim payını yüzde 20'den yüzde 23'e, trafik hariç oto payımızı yüzde 27'den 31'e yükselttik." dedi.

ÇETİN KOLUKISA: "MÜŞTERİ PROFİLİNDEKİ DEĞİŞİME UYUM SAĞLAMALIYIZ"

Aksigorta olarak acentelerle iletişimi ve eğitim programlarını son derece önemsediklerini belirten Aksigorta Acenteler Genel Müdür Yardımcısı Çetin Kolukısa, bu doğrultuda teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Sektörü yakından ilgilendiren demografik değişiklilere de değinen Kolukısa, şunları söyledi:

"Türkiye nüfusunun yüzde 59'unu teknolojiyi çok iyi kullanan ve değişimi çok sık yaşayan Y ve Z kuşakları oluşturuyor. Müşterilerimizin bağlılığını artırmak için uzman bir kimlikle onlara ulaşmalı, ulaşılabilir olmalı, onları yakından tanıyıp, dokunmalı, hızlı, basit ve anlaşılır ürünler sunmalı, gelişmeye, geliştirmeye açık olmalı, trendleri yakından takip ederek, onlara uyum sağlamalıyız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aksigorta, Acenteleri ile 'Değişimi Yakala'dı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement