"Ali Rıza Ertan" Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

"Ali Rıza Ertan" Ödülleri Sahiplerini Buldu

"Ali Rıza Ertan" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Buca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması'nın 18.'sinde, ödülleri genç sanatçılar aldı.

13.06.2013 10:49

Buca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Rıza Ertan Şiir Yarışması'nın 18.'sinde, ödülleri genç sanatçılar aldı.

Türkiye'nin dört bir yanından şair ve yazarların katıldığı şiir yarışmasına bu yılda binlerce yurttaş birbirinden değerli eseri ile katıldı. Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen ödül törenine genç yaşta hayatını kaybeden şair ve yazar Ali Rıza Ertan'in eşi Nurhan Ertan başta olmak üzere çok sayıda şiirsever bir araya geldi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan şair- yazar Halim Yazıcı, erken aramızdan ayrılan şair Ali Rıza Ertan'ın şiirleri ile döneme damga vuran bir isim olduğunu dile getirdi. Yazıcı, "Çok erken bir ustamızı kaybettik. Bizim zamanımız da şiirin lokomotifiydi. Bizlerin ellerinden tutar bizi şiire ulaştırırdı. Her zaman genç şairlerin ellerinden tutar onlara yol gösterirdi" sözleri ile devam ettiği konuşmasını usta şair Ali Rıza Ertan'in "sesin var senin kavgada"adlı şiiri ile bitirdi. Birincinin ikinci ve üçüncü olan eserleri şair ve yazarlardan oluşan 5 kişilik jüri üyesi belirlerken, genç şairleri kutladılar.

Türkiye'nin her yerinden gelen eserlerin yarıştığı günde bu yıl iki başarı ödülü verildi. İlki Ankara'dan "Yaz kuyusu" isimli şiir ile Hüseyin Atikoğlu'nun olurken Bursa'dan katılan İzmirli genç yazar "Dün buçuğu göstersin" isimli şiiri ile Şeyda Özer aldı. Yarışmanın birinci ise Ankara'dan katılan "Dilin metruk yarası" adlı şiiri ile Hıdır Işık oldu.

Yarışmayı kazanan isimlere ödüllerini Buca Belediyesi Kültür Müdür Vekili Feray Bayyiğit taktim etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ali Rıza Ertan' Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement