Almanya'da Dar Gelirliler İçin Giyim Evi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Dar Gelirliler İçin Giyim Evi Açıldı

Almanya\'da Dar Gelirliler İçin Giyim Evi Açıldı

Almanya'da dar gelirliler için giyim evi açıldı Almanya'da hayat şartları ger geçen gün ağırlaşıyor.

15.01.2016 12:27

Almanya'da dar gelirliler için giyim evi açıldı

Almanya'da hayat şartları ger geçen gün ağırlaşıyor. Alım gücü azalan insanlara yardım kuruluşları destek olmaya çalışıyor. Almanya'nın Delmenhorst kentinde Alman yardım kuruluşu Rote Kreuz (Kızıl Haç) başta sığınmacılar olmak üzere dar gelirli insanların kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla giyim evi açtı.

Düsternort semtindeki giyim evinin açılışı dün yapıldı. Aralarında iki Suriyeli genç kızında bulunduğu 19 gönüllünün çalıştığı giyim evi ilk günden insanlara yardım etmeye başladı. Giyim evinin ilk misafirleri iki Suriyeli sığınmacı oldu.

Tek amaç dar gelirli insanları giydirmek

Kızıl Haç yardım kuruluşunun bölge başkanı olan Delmenhorst SPD İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Tuner, tek amaçlarının dar gelirli insanların kıyafet ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi. Giyim evinde kadın, erkek ve çocuk elbiseleri, çocuk oyuncakları, takılar ve ayakkabılar bulunduğunu dile getiren Tuner, 'Burada ikinci el elbiseler bulunuyor. Bu elbiseleri yardım severlerden temin ediyoruz. Dar gelirli herkes buraya gelip kıyafet alabilir' dedi.

En çok sığınmacılar faydalanacak

Delmenhorst'da çok sayıda Suriyeli sığınmacı bulunduğunu, giyim evinin en çok sığınmacılara hizmet vereceğini vurgulayan Tuner, 'Buradaki kıyafetler 10 Cent ile 5 Euro arasında verilecek. Ancak parası olmayanlarda buradan eli boş gönderilmeyecek. Özellikle sığınmacılar için daha çok kıyafet lazım. Bu nedenle vatandaşlarımızdan giymedikleri kıyafetleri Rote Kreuz bürolarına getirerek destek verebilirler. Çünkü yardım yerinden en çok sığınmacılar faydalanacak' diye bilgi verdi.

Gönüllü çalışıyorlar

Giyim Evinde iki Suriyeli genç kızda çalışıyor. Gönüllü olarak hizmet veren Zeynep ile Evin Seto kardeşler, 'Burada bulunmaktan ve insanlara yardım etmekten çok mutluyuz. Burada sığınmacılara dil konusunda yardımcı oluyoruz. Türkiye'den geldik' dediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Dar Gelirliler İçin Giyim Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement