Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Almanya\'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Federal Meclis Başkanı Yardımcısı Roth ile Türkiye'nin Münih ve Berlin başkonsolosları bugünkü duruşmaya katıldı.

10.07.2014 13:19

Federal Meclis Başkanı Yardımcısı Claudia Roth ile Türkiye'nin Münih ve Berlin başkonsolosları, Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının bugünkü duruşmasına izleyici olarak katıldı.

Türkiye'nin Münih Başkonsolosu Kadir Hidayet Eriş ve Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ile Münih'te bulunan Roth, Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin önünde yaptığı açıklamada, "Ben Türkiye'ye bunun unutulmadığını göstermek istiyorum" dedi.

Duruşmanın ilk kısmında Uwe Mundlos'un babasıyla konuşan polisler dinlenecek, daha sonra NSU terör örgütüyle bağlantısı bulunduğu tahmin edilen aşırı sağcı bir grubun eski üyesinin dinlenmesi bekleniyor.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin ise kaldıkları evi, delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia edilmişti. - Münih

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement