Amcasını ve Yengesini Öldürmekle Suçlanan Sanık: Suçsuzum, Tahliyemi İstiyorum - Son Dakika
Güncel

Amcasını ve Yengesini Öldürmekle Suçlanan Sanık: Suçsuzum, Tahliyemi İstiyorum

Amcasını ve Yengesini Öldürmekle Suçlanan Sanık: Suçsuzum, Tahliyemi İstiyorum

Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'nde amcası 64 yaşındaki Mustafa Karadere ile yengesi 60 yaşındaki Tevhide Karadere'yi başlarını taşla ezip bıçaklayarak öldürdüğü ve 8 altın bileziği aldığı öne sürülen 28 yaşındaki Adem Karadere duruşmada suçsuz olduğunu iddia ederek tahliyesini istedi.

21.04.2016 17:57

Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'nde amcası 64 yaşındaki Mustafa Karadere ile yengesi 60 yaşındaki Tevhide Karadere'yi başlarını taşla ezip bıçaklayarak öldürdüğü ve 8 altın bileziği aldığı öne sürülen 28 yaşındaki Adem Karadere duruşmada suçsuz olduğunu iddia ederek tahliyesini istedi. Adem Karadere, amcasını ve yengesini başkalarının öldürdüğünü öne sürdü.

Olay, 24 Nisan 2015 tarihinde Günyüzü İlçesi'nin daha önce belde olan Gümüşkonak Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Karadere ile eşi Tevhide Karadere'nin cesetleri evlerinin bahçesinde bulundu. Yapılan otopside Mustafa Karadere'nin boğazından, göğsünden olmak üzere 15 yerinden bıçaklandığı ve başının taşla ezildiği, eşi Tevhide Karadere'nin ise sırtından bıçaklandığı ve başına taşla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonunda olay yerinde kan örneklerine rastlanılan öldürülen Mustafa Karadere'nin yeğeni olan ve Ankara Sincan'da sanayi çarşısındaki bir işyerinde işçi olarak çalışan Adem Karadere gözaltına alındı. Eskişehir'e getirilen evli 2 çocuk babası Adnan Karadere çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Amcasını ve yengesini öldürmekle suçlanan Adem Karadere'nin yargılanmasına Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İkişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Adem Karadere suçsuz olduğunu söyleyerek cinayeti başkalarının işlediğini öne sürdü. Karadere kendini şöyle savundu:

"Olaydan önce amcamı ziyaret etmek için evine gittim. Evde öğrendiğim Mesut adlı birisi ile yanında da arkadaşı vardı. Bu kişiler yengemden 40 bin lira istiyordu. Adamlar bizi tehdit ettikten sonra evden ayrıldılar. Bir gün sonra Ankara Sincan'a geri döndüm. Evimin karşısında, yengemin evinde karşılaştığım Mesut ile arkadaşını gördüm. Amcamın borcunu benim ödemem gerektiğini söylediler. Daha sonra eşimin ve çocuklarımın fotoğraflarını göstererek beni tehdit ettiler. Eşime ve çocuklarıma bir şey yapacaklarını düşünerek bankadan 20 bin lira kredi çekip parayı onlara verdim. Köye giderek durumu amcama anlattım. Amcam da halledeceğini söyledi. Bir kaç gün sonra Mesut ve iki arkadaşı yanıma gelip amcamın parayı hazırladığını, kendilerine vereceğini, benim de onlarla birlikte köye gitmemi istedi. Arkadaşımdan aldığım arabaya binip amcama gittik. Mesut bana tabanca göstererek amcamı dışarıya çıkartmamı söyledi. Amcamı arabanın bozulduğunu söyleyerek evin avlusuna çıkarttım. Bu sırada birisi amcama arkadan vurdu. Amcam yere düştü. Yengemi korumak isterken 2 kişi yengeme saldırdı. Mesut da bana saldırdı. Ellerinden kurtulup kaçtım. Ben suçsuzum ve tahliyemi istiyorum."

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına, güvenlik kameralarının incelenmesi ve ifadelerde geçen araç plakalarının kimlere ait olduğunun tespit edilmesine karar vererek duruşmayı 2 Haziran 2016 tarihine erteledi.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amcasını ve Yengesini Öldürmekle Suçlanan Sanık: Suçsuzum, Tahliyemi İstiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement