Ankara Barosu Başkanı Aksoy Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ankara Barosu Başkanı Aksoy Açıklaması

Ankara Barosu Başkanı Aksoy Açıklaması

"Ancak Yüce Divan'da yargılanabilecek olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un özel görevli mahkemede yargılanması ve tutuklu bulunması her gün hak ihlali niteliğindedir"

25.02.2014 18:18

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, "Ancak Yüce Divan'da yargılanabilecek olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un özel görevli mahkemede yargılanması ve tutuklu bulunmasının her gün hak ihlali niteliğinde olduğunu" savundu.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa'nın 148. maddesinde, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile Jandarma Genel Komutanının görevleriyle ilgili suçlar dolayısıyla Yüce Divan'da yargılanacağının hüküm altına alındığını ifade etti.

Başbuğ'un Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından soruşturulup Yüce Divan'da yargılanabilecekken, özel görevli mahkeme savcısı tarafından soruşturulup yargılanması ve akabinde tutuklanmasıyla Anayasa'nın 148. maddesinin ihlal edildiğini belirten Aksoy, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Görev suçunu, görevin verdiği nüfuz ve imkanı kötüye kullanmak, kanun ile verilen hak, yetki ve sorumluluklarının ötesine geçmek olarak tanımladığımızda, İlker Başbuğ'a yöneltilen suçlamanın bu görevde olmaması halinde işleyebileceği bir suç olmadığı görüldüğünden, görev suçu kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ancak Yüce Divan'da yargılanabilecek olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un özel görevli mahkemede yargılanması ve tutuklu bulunması her gün hak ihlali niteliğindedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Barosu Başkanı Aksoy Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement