Annan'ın İran Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Annan'ın İran Ziyareti

Annan\'ın İran Ziyareti

BM ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili ile bir araya geldi.

10.07.2012 14:51

BM ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili ile bir araya geldi.

Celili'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Suriye'deki durumla ilgili olarak fikir teatisinde bulunuldu.

Cenevre'deki Suriye konulu son toplantıyla ilgili Celili'ye bilgi veren Annan'ın, bu ülkedeki krizin aşılmasında İran'ın oynayabileceği rolün önemine değindiği kaydedildi.

Celili ise görüşmede yaptığı konuşmada, Suriye'de ateşkes sağlanarak soruna siyasi çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Suriye'deki BM gözlemcilerine bu ülkeye silah ile silahlı grupların girişini önlemeleri önerisinde bulunan Celili, Suriye'deki sorunun yabancı müdahale olmadan halk ve yönetim tarafından halledilmesi gerektiğini kaydetti.

Bölgedeki diktatör rejimleri destekleyen ve antidemokratik tutumları olan ABD gibi bazı ülkelerin Suriye'deki çözümün bir parçası olamayacağını savunan Celili, bölge halklarının ABD'yi çözümün değil, sorunun bir parçası olarak gördüğünü söyledi.

Celili, "Suriye'de sorunun çözümü demokrasidir, silah göndermek ve terörist eylemler değil" ifadesini kullandı.

Suriye'deki krizle ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Tahran'da bulunan Annan, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile de bir araya gelmişti.

Muhabir: Kerim Gülbetekin

Yayıncı: Hüseyin Köşger - TAHRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Annan'ın İran Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement