Anne ve Çocukları Satranç Kursunda! - Son Dakika
Güncel

Anne ve Çocukları Satranç Kursunda!

Anne ve Çocukları Satranç Kursunda!

Bayraklı Belediyesi, anne ve çocukların birlikte daha fazla vakit geçirmeleri için, "anne-çocuk satranç öğreniyor" projesini başlattı.

06.01.2016 09:23

Eğitim tamamlandığında kursiyerler düzenlenecek turnuvada ter dökecek.

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan anne çocuk satranç öğreniyor projesi büyük ilgiyle karşılandı. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Engin Deniz Alev ve Sema Yelbuğa'dan ders alan anne ve çocukları, çalışmalara hızlı başladı.

3 FARKLI NOKTADA DEVAM EDİYOR

Onur Açık Hava Tiyatrosu, İhsan Alyanak ve Postacılar Kültür Merkezi'nde gruplar halinde eğitim gören 84 öğrenci ve annesi, eğlenceli dakikalar geçiriyor. Çocukları ile birlikte kaliteli zaman geçirmenin keyfini yaşayan anneler, evde de onlarla satranç oynamaya devam ettiklerini söylüyor. Eğitimin tamamlanmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bir turnuva düzenlenecek.

ÖRNEK BİR PROJE

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, düzenledikleri satranç kurslarına her zaman yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Çocuklarımız hep, 'annem-babam satranç oynamayı bilmiyor' diye serzenişte bulunuyordu. Bunun üzerine en azından annesi ev hanımı olan çocuklarımızın annelerini de kursumuza davet ettik. Bu kadar ilgi beklemiyorduk. Çocuklar, anneleri ile birlikte hem satranç öğreniyor hem de karşılıklı oynuyor. Evin babası da akşam eve gelince onlara katılacak. Böylece birlikte daha fazla vakit geçirme fırsatı bulacaklar. Örnek bir proje. Bunu güzel bir turnuvayla süslendireceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anne ve Çocukları Satranç Kursunda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement