"Annem Bile Beni Arayıp Tavuk Yiyelim mi Diye Soruyor" - Son Dakika
Güncel

"Annem Bile Beni Arayıp Tavuk Yiyelim mi Diye Soruyor"

"Annem Bile Beni Arayıp Tavuk Yiyelim mi Diye Soruyor"

Banvit A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, tavuk üretiminde hile yapılarak insan sağlığı ile oynandığı iddialarına tepki gösterdi.

16.04.2012 16:48

Banvit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, tavuk üretiminde hile yapılarak insan sağlığı ile oynandığı iddialarına tepki gösterdi. Annesinin bile kendisini arayıp "Oğlum tavuk yiyelim mi?" diye sorduğunu belirten Görener, vatandaşın gönül ferahlığı ile tavuk yemesini istedi.

Görener, Uludağ Üniversitesi Rektörlük Salonu'nda düzenlenen " Türkiye'de Süt ve Kırmızı Et Sektörünün Geleceği" konulu panele katıldı. Panel öncesi gazetecilerin beyaz et sektörü ile ilgili sorularını cevaplayan Görener, tavukta hile yapıldığı yönündeki iddialara cevap verdi. Tarım Bakanlığı'nın tavuğun nasıl büyütüldüğü, nasıl üretildiği konusunda her şeyi bildiğini belirten Görener, bakanlığın yaptığı resmi açıklamaları birebir desteklediklerini kaydetti. Konu hakkında uzman olmayan insanların

konuştuğunu savunan Görener, "Konu hakkında uzman olmayan insanların sözlerini doğru bulmuyorum. Çünkü bu sebze toptancısı ya da bir onkoloğun işi değil. Bu bakanlığın işi veya veterinerler, gıda fakültelerinin işi. İddialar tamamen atmasyon. Böyle bir şey yok. Bunun arkasında bir dayanak var mı?" diye konuştu.

Tartışmaların toplumda kaygıya yol açtığını vurgulayan Görener, "Siz medyadaki insanların bu gibi konularda soğukkanlı olmanız gerekiyor. Bir ürüne pislik atılırken, o işi bileni bulup konuşturmanız lazım. Şu an dili olan konuşuyor. İddialar muhakkak insanları etkiliyor. Annem bile beni arıyor 'Yiyecek miyiz, yemeyecek miyiz?' diye soruyor. Halkımız tavuğu gönül ferahlığı ile tüketebilir. Tavuk aslında Türkiye protein üretiminin medarı iftiharıdır. Avrupa standartlarında bir sektör" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Annem Bile Beni Arayıp Tavuk Yiyelim mi Diye Soruyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement