Annem Ve Ben, Birlikte Okuyoruz - Son Dakika
Güncel

Annem Ve Ben, Birlikte Okuyoruz

Annem Ve Ben, Birlikte Okuyoruz

İlklerin yaşandığı Kağıthane'de, 2011–2012 Eğitim Yılı başlarında ilk defa uygulamaya konulan, "Çocuğumla Okuyorum" projesi, amacına ulaştı.

05.01.2012 20:16  Güncelleme: 20:18

Kağıthane İlçesinde, Çağlayan İlköğretim Okulunun başlattığı proje, Türkiye'de ilk defa uygulanıyor. Projeye katılan diğer okullar; Cevdet Şamikoğlu, Cemil Meriç, Vasfi Çobanoğlu, Çeliktepe ve Aşık Veysel İlköğretim Okulları.

Kağıthane Belediyesinin katkılarıyla uygulamaya geçirilen projenin ödül töreni programı, Nikah Salonunda düzenlenen bir etkinlikle gerçekleştirildi. 04 Ocak 2012 Çarşamba günü, saat 09:30 da başlayan programa, İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç birlikte katıldılar.

Etkinlikte ayrıca, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Balcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Şen, Projenin Mimarı Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürü Hatice Yazlık, diğer Okul Müdürleri, Yazarlar, Sponsorlar, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler de yer aldılar.

Bir Öğrenci ve Annenin sunuculuğunu yaptığı programda, Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürü Hatice Yazlık projenin amacına değinerek, anne ve babanın çocuklar için model oluşturduğunu söyledi.

Yazlık, evdeki paylaşımın okullar arasında da olmasını uygun gördüklerini ifade ederek, projenin uygulanmasında, okuma alışkanlığının hedeflendiğini dile getirdi. Hatice yazlık, Kaymakam A. Akın Varıcıer'e, Milli Eğitim Müdürü Osman Balcı'ya ve projenin gerçekleşmesinde her türlü desteği kendilerinden esirgemeyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a teşekkür etti.

Kağıthane Belediye Başkanı Sayın Fazlı Kılıç, Kağıthane'de eğitimle ilgili son derece güzel çalışmalar yapıldığını dile getirerek, bu kampanyaya katkısı olan anne-babalara, öğretmenlere, öğrencilere, yazarlara ve sponsorlara çok çok teşekkür etti. İlçede Eğitim Alanındaki çalışmalara da değinen Başkan Kılıç, Ziya Paşa ve Ahmet Çuhadaroğlu İlköğretim Okullarının, çağımızda örnek teşkil edecek donanım ve kapasiteyle yeniden yapılacağını ifade ederek, bu okulların çok amaçlı salonlara ve ayrıca kapalı spor salonlarına da sahip olacağı müjdesini verdi. Fazlı Kılıç, projenin hayırlı olmasını dileyerek, programa katılanlara teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, çocukların anne ve babalarını rol model olarak aldıklarını söyleyerek, okuma alışkanlığının evlerde de devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ailedeki bu alışkanlıkların, çocukların yaşamı boyunca etkisini sürdürdüğünü söyleyen Varıcıer, bilimsel araştırmaların bu tezi doğruladığını dile getirdi. A. Akın Varıcıer, Kağıthane Belediyesinin ve Başkan Fazlı Kılıç'ın, diğer alanlarda olduğu gibi, eğitim alanında da her zaman yanlarında olduğunu söyleyerek, teşekkürlerini iletti.

Program, projeye destek veren ve uygulanmasında emeği geçenlere plaket takdimi, yazarların değerlendirme konuşmaları, öğrencilerin okudukları şiirler, slayt gösterimi ve yine öğrencilerin rol aldığı oyunlar ile devam etti.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise öykü, şiir ve resim atölyesi çalışmalarına yer verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Annem Ve Ben, Birlikte Okuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement