Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Foto.FİNİKE, Turunçova ve Yeşilyurt belediyelerinin çöplerinin depolandığı Asarönü- Alacadağ köyleri arasındaki çöplükte yangın çıktı.

05.06.2013 16:14

Foto: Törenden fotolar

===

Finike Eğitim İş üyeleri iş bıraktı

EĞİTİM Bilim ve İş Görenleri Sendikası'nın

Foto: Basın açıklamasından

===

3 belediyenin çöp döktüğü alanda yangın

FİNİKE, Turunçova ve Yeşilyurt belediyelerinin çöplerinin depolandığı Asarönü- Alacadağ köyleri arasındaki çöplükte yangın çıktı. Ormanlık alana yakın olması nedeniyle yangına Finike Orman İşletme yangın ekipleri müdahale ediyor.

Yangını söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Finike Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, rüzgar nedeniyle yangının ormana sıçramasını önlemek istediklerini kaydetti. Müdür Yılmaz, 5 arazöz 25 işçinin müdahale ettiği yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

ALACADAĞ KÖYÜ MUHTARI: BU FİNİKE'NİN AYIBI

Köy halkının yıllardan bu yana sıkıntı yaşadığını dile getiren Alacadağ Köyü Muhtarı Osman İlboğa, Finike, Yeşilyurt ve Turunçova belediyelerinin çöp depoladığı alanın bir resmiyeti olmadığını kaydetti. Yıllardır belediyelerin bir araya gelerek çöp arıtma tesisi kuramadıklarından yakınan Muhtar İlboğa, "Buradaki çöplük Finike'nin ayıbıdır. Biz köy halkı olarak bu durumdan çok rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

Foto: Kaza yapan aracın ve Mehmet Kayır

===

Halaylı iş bırakma eylemi

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, 1 günlük iş bırakma eylemi yapan Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına üye öğretmenler, yürüyüş yaparak hükümeti protesto etti. Eyleme, CHP, İşçi Partisi, DİSK Genel-İş, ADD Gazipaşa Şubesi de destek verdi. Her iki sendikaya bağlı üyeler, öğle saatlerinde sendika binaları önünde toplanarak yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen sendika üyeleri, sık sık Gezi Parkı eylemlerini destekleyen ve hükümeti eleştiren sloganlar attı. Üzerinde grev önlükleri bulunan yaklaşık 500 kişilik grup, çalınan davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Meydana ulaşan kalabalık, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen üyesi Rahmi Kurt, şöyle dedi:

"Bildiğiniz üzere, kamu emekçilerinin çözüm bekleyen onlarca sorunu orta yerde dururken AKP iktidarı geçtiğimiz günlerde TBMM'ye yeni bir Torba Yasa tasarısı sunmuştur. Söz konusu tasarı ile başta 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere pek çok kanunda, kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngörülmektedir. Bu torbada, kamuda üst düzey yönetici olarak atanabilmek için gerekli koşulların alt üst edilmesi dolayısıyla kariyer ve liyakat ilkesinin tamamen ortadan kaldırılması vardır."

"AKP'nin bu torbasında, 'hükümet memuru' yaratarak zaten doruğa çıkan siyasi kadrolaşmanın önündeki son kalelerin de işgali vardır. Kamu Hastaneleri Birlikleri düzenlemeleri ile hastanelerin yönetimine özel sektörden yüksek maaşla sağlıkçı olmayan CEO'ların atanmasına benzer bir uygulamanın tüm kamu alanında genelleştirilmesi vardır." Açıklamanın ardından greve katılan öğretmenler, uzun süre davul zurna eşliğinde halay çekti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Greve katılan öğretmenler, halay çeken öğretmenler - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement