Antalya'da Su Baskını Yaşanan Hastanede Can Pazarı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Su Baskını Yaşanan Hastanede Can Pazarı

Antalya\'da Su Baskını Yaşanan Hastanede Can Pazarı

Akdeniz Şifa Hastanesi'nin bodrum katının sular altında kalmasına sebep oldu.

15.04.2013 16:29

Antalya'da sağanak yağmur ve dolu, Kepez ilçesi sınırları içindeki Özel

Akdeniz Şifa Hastanesi'nin bodrum katının sular altında kalmasına sebep oldu. Hastanenin yanındaki DSİ kanalının taşması sonucu bodrum katta bulunan yoğun bakım ünitesi sular altında kalırken büyük panik yaşandı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan 34 hastanın tahliyesi için bir saat boyunca onlarca ambulans hastaneye seferber edildi. Zamanında müdahale ile hastaların tamamı diğer hastanelere sevk edilirken olayda can kaybı yaşanmadı. Sağlık Bakanlığı 112 acil servis ambulanslarının da müdahale ettiği olaylarda Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de olay yerine gelerek tahliyeyi yakından takip etti.

Hasta yakınları ve bazı hastane çalışanlarının olaylar sebebiyle şoka girdiği baskında ağlayan hastane çalışanları ve hasta yakınları dikkat çekti.

Hasta yakınlarını hastane çalışanları teselli etmeye çalıştı.

Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de yaşanan doğal afet sebebiyle hastanenin bodrum katını su bastığını belirterek şunları söyledi: "34 hastamız, zamanında müdahale ile tahliye edildi. Yoğun bakım ünitesi alt katlarda bulunuyordu. Hastane yönetimi kanalın suyunu taşımanın ardından gerekli tedbirleri alıp hızlı bir öngörüyle hastaları tahliye etmeye başladı. Su baskınından sonra hastaları aşağıdan çıkarmak gibi bir şey söz konusu değildir. Şu an itibarıyla can kaybımız yok." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Su Baskını Yaşanan Hastanede Can Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement