Antalya Vali Türker: Expo Yetişecek, Endişelenmeyin - Son Dakika
Güncel

Antalya Vali Türker: Expo Yetişecek, Endişelenmeyin

Antalya Vali Türker: Expo Yetişecek, Endişelenmeyin

Vali Türker: EXPO yetişecek, endişelenmeyin Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016'nın yetişip yetişmeyeceğine yönelik eleştirilere, endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek karşılık verdi.

09.12.2015 20:22

Vali Türker: EXPO yetişecek, endişelenmeyin

Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016'nın yetişip yetişmeyeceğine yönelik eleştirilere, endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek karşılık verdi.

EXPO 2016 Antalya Konseyi 13'üncü olağan toplantısı, fuarın yapılacağı Aksu'daki alanda yapıldı. Vali Muammer Türker başkanlığında Genel Sekreter Haşmet Suiçmez ve konsey üyelerinin katıldığı toplantıda genel değerlendirmelerde bulunuldu.

YETİŞECEK Mİ TARTIŞMALARI ÜZÜYOR

Yapıların büyük kısmının tamamlandığını, çok önemli olmayan ufak tefek sarkmalar dışında kule harici tüm yapıların bu ay sonu bitirileceğini belirten Vali Türker, kulede de bir tereddüt olmadığını aktardı, yağmur çamur demeden çalışan tüm işçilere teşekkür etti. Zaman zaman bugünlerde bile hala 'Expo yetişecek mi, yetişmeyecek mi' yönünde tartışmalar yapıldığını belirten Vali Türker, 'Bu bizi üzüyor gerçekten. Antalya ve Expo projesine zarar veriyor bu tür tartışmalar. Bizim artık yapılardan daha çok, buradaki faaliyetlere odaklanmamız lazım. Oldukça güzel faaliyetler görünüyor. Expo sonrası dönemde de aktif olarak bu alandan istifade ediyor olmamız lazım. Özellikle turistik anlamda bu yapıların Antalya'nın ihtiyaçlarını gideriyor olması gerek ve o dönemi şimdiden planlamaya başlamalı" dedi.

RAYLI SİSTEM DE YETİŞECEK

Raylı sistemin yetişmeyeceğine dair endişeler olduğunu da belirten Vali Türker, Ulaştırma Bakanlığı'nda ilgili genel müdürle görüştüğünü ve aldığı teyidin, olağanüstü bir durum olmadığı sürece altyapısının yetişeceği yönünde olduğunu açıkladı. Araçları da belediyenin alacağını söyleyen Vali Türker, 'Expo sürecinde tüm güzergahlardaki vatandaşlara hizmet verilecek bir raylı sisteme de kavuşulmuş olacak" dedi.

42 ÜLKE KATILIMI

Ülke katılımlarının endişe edilen başka bir konu olduğuna dikkat çeken Vali Türker, sözleşme imzalarının sürdüğünü ve 42 ülkeden olumlu görüş alındığını dile getirdi. Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri'nin geçen haftaki ziyaretinde katılım sayısını 'Bu tür Expo'lardaki rekor katılım' olarak değerlendirdiğini anlatan Türker, 'En fala 35 olmuş. Bundan sonra gelecek olanlar da var. G-20'de sayın cumhurbaşkanımız ikili görüşmelerde bulunduğu tüm liderleri de Expo'ya davet etti" dedi.

Bir eleştirinin de küçük, fakir ülkelerin katılımı yönünde olduğunu kaydeden Türker, 'Dünya üzerinde herhangi bir ülkenin Expo alanında bayrağının dalgalanması bizim için önemli gurur kaynağıdır. Katılacak ülkeler arasında Hollanda, İtalya, Macaristan gibi Avrupa ülkeleri, Hindistan, Endonezya, Güney Kore, Çin gibi dünyanın en güçlü ülkeleri de bulunuyor. Sadece fakir ve bize daha çok muhtaç gibi görünen ülkelerin dışında önemli ülkelerin de katılacağını bilmek Expo'nun başarısı açısından önemli" dedi.

LOGO ELEŞTİRİSİ

Toplantıda konsey üyelerinden Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, yönetimi kendi içine kapanmakla suçladı. Şen, konseyin tanıtım grubunda olduğunu ama bugüne kadarki ısrarına rağmen tanıtım şirketiyle biraraya gelinemediğinden şikayet etti. Nizamettin Şen, EXPO'nun logosunun değiştiğini, yeni logodaki Expo yazısının Milano Expo'sundan kopyalandığını öne sürdü.

Logonun değişmediği konusunda ısrarcı olduklarını açıklayan Genel Sekreter Haşmet Suiçmez ise 'Ancak tipografimizin Milano Expo'suna benzediği konusunda haksız sayılmaz. Yanlışlık varsa da bundan geri adım atmak bizim için onurdur" dedi. Toplantının ardından konsey üyeleri, 1121 dekarlık alandaki çalışmaları yerinde tanıma fırsatı buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Vali Türker: Expo Yetişecek, Endişelenmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement