Antalyalı Kadınların Şiddet İsyanı - Son Dakika
Güncel

Antalyalı Kadınların Şiddet İsyanı

Antalyalı Kadınların Şiddet İsyanı

Antalyalı kadınlar, kentte son 10 gün içerisinde saldırıya uğrayan 4 kadın için eylem yaptı.

13.04.2013 10:41  Güncelleme: 10:51

Antalyalı kadınlar, kentte son 10 gün içerisinde saldırıya uğrayan 4 kadın için eylem yaptı. 'Öldüren sevgi istemiyoruz' diyen kadınlar, yakalarına 'Kadın cinayetlerini durduracağız' yazılı kağıt taktı.

Manavgat İlçesi'nde, 3 Nisan günü pastanede oturan turizm çalışanı 28 yaşındaki Yeliz Tek, pompalı tüfekle öldürüldü. Tek'in katilinin yakalanması için çalışmalar sürerken yine Manavgat'ta 8 Nisan'da otobüs durağında bekleyen otel çalışanları 37 yaşındaki Şule Seçil Tengir ile 33 yaşındaki Hürrem Babaoğlan, Tengir'in eski sevgilisi 30 yaşındaki Mutlu Polat'ın pompalı saldırıcı sonucu hayatını kaybetti. 9 Nisan'da ise Döşemealtı İlçesi'nde 4 yaşındaki kızını kreşe bıraktıktan sonra eski eşi Bülent Altıparmak tarafından silahlı saldırıya uğrayan İngilizce öğretmeni Asuman İnce, bir gözünü ve böbreğini kaybetti. İnce'nin yoğun bakımdaki tedavisi sürerken saldırılara isyan eden Antalyalı kadınlar eylem düzenledi.

Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği'ne mensup 100 kadın, dün akşam Kazım Özalp Caddesi'nde toplandı. 'Öldüren sevgi istemiyoruz', 'Erkek sevgisi her gün 5 kadın öldürüyor' sloganları atan kadınlar, ellerindeki dövizler ve yakalarına taktıkları 'Kadın cinayetlerini durduracağız' yazılı kağıtlarla Attalos Heykeli'ne kadar yürüdü.

Dernek sözcüsü Nigar Duru, son 10 gün içerisinde 3 kadının yakınları tarafından uğradıkları saldırılarda hayatını kaybettiğini, 1 kadının ise hala yoğun bakımda tedavi gördüğünü hatırlattı. Duru, "Kadınlara yönelik işlenen suçlarda, daha az cezalandırmalarla, erkeği haklı gösteren yargı söylemleriyle, kadına yönelik şiddet devlet eliyle meşrulaştırılıyor. Katillere caydırıcı ceza verilmediği sürece, kadınlar katledilmeye devam edilecektir" dedi.

Eylemi izleyen vatandaşlara "Biz kadınlar can güvenliği istiyoruz" diyen Duru, "Şiddet mağdurlarının ve öldürülme riski altında olan kadınların idari ve yargısal korumadan faydalanmaları zorunludur. Devletin kadın cinayetlerini durdurmak için kadın örgütleriyle beraber eylem planı yapmasını istiyoruz" diye konuştu. Alkışlarla eylemlerini sonlandıran kadınlara çevredekiler de destek verdi.

MANAVGAT'TA DA PROTESTO EDİLDİ

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde de kadına yönelik şiddet protesto edildi. İlçede son 10 gün içinde 3 kadının öldürülmesi, Manavgat Belediyesi'nin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüşle kınandı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, 8 Nisan'da Şule Seçil Tengir ve Hürrem Babaoğlan'ın pompalı tüfekle öldürüldüğü Antalya Caddesi'ndeki otobüs durağına kadar yürüdü. Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen'in de katıldığı yürüyüş sırasında gruptakiler, otobüs durağı ile 3 Nisan'da Yeliz Tek'in öldürüldüğü kafeteryanın önüne karanfil bıraktı.

ŞİDDET SON BULSUN

Burada konuşan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede son 10 gün içinde 3 kadının cinayetlere kurban gittiğini hatırlattı. Şiddeti nefretle kınadığını belirten Başkan Sözen, "Belediye başkanı olarak, sorumlu yöneticilik ilkemiz gereği kentimizde yaşanan kadın cinayetlerini kınamak ve bu konuda herkesi toplumsal duyarlılığa davet etmek için bu eyleme öncülük ediyoruz. Manavgat sosyal barışının en güzel yaşandığını şehirlerden biri. Kadınlar cinayetleriyle ilçenin gündeme gelmesi bizleri derinden üzdü. Kadın cinayetleri dursun. Tüm halkımızı bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalyalı Kadınların Şiddet İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement