"Araştırma ve Destek Programları" - Son Dakika
Güncel

"Araştırma ve Destek Programları"

"Araştırma ve Destek Programları"

Siirt Üniversitesi düzenlediği "Araştırma ve Destek Programları" konferansıyla tübitak grup başkanlarını ağırladı.

21.06.2012 16:40

Üniversitelerde, araştırma hastanelerinde ve araştırma enstitülerinde yürütülecek acil, kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamaya yönelik bir program olan "Hızlı Destek Programı" nın yanı sıra; Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı, Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı, Patent Başvurusu Teşvik ve Destekleme Programı, Evrensel Araştırmacı (EVRENA) Programı, Uluslararası Bilimsel Araştırma Projelerine Katılma Programı, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projeleri (İŞBAP) Destekleme Programı, Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı (Kariyer Programı) gibi programlar üzerinde duruldu.

Tanıtım ve bilgilendirme amaçlı konferansın açılış konuşması Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları tarafından yapıldı.

Rektör Ziyadanoğulları: "TÜBİTAK Akademik Araştırma Toplantıları ile bilimsel çalışmalara dair bilgiler sunmaktadır. Bu faydalı bilgilerle aydınlanan araştırmacıların Ülkemize fayda sağlayacak çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyorum. Eğer ufkunuz genişse tecrübe ve bilginizle o ufku daha da geniş hale getirirsiniz. "dedi.

TÜBİTAK'tan konuşmacı olarak Ulusal Araştırma Destek Programları Uzmanı Dr. Ersin Elbaşı ve Bilimsel Programlar Uzmanı Dr. Osman Nuri Kureş katıldı.

Üniversitelerden gelen projeleri desteklediklerini belirterek: "Hızlı Destek Programı" mızla üniversitelerden ve araştırma hastanelerinden gelen araştırma çalışmalarını destekliyoruz dedi.

TÜBİTAK öncülüğünde gerçekleştirilen "Destek ve Kariyer Programları" yla ilgili bilgilerin verildiği, takip edilmesi gereken aşamaların anlatıldığı, konferans 2 buçuk saatin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Araştırma ve Destek Programları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement