Armin Laschet Almanya Türk Toplumunu Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Armin Laschet Almanya Türk Toplumunu Ziyaret Etti

Armin Laschet Almanya Türk Toplumunu Ziyaret Etti

Görüşmeye Almanya Türk Toplumu (ATT) adına Kenan Kolat, Armin Laschet ve CDU Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu Milletvekili Serp Güler katıldı.

04.09.2013 13:47

Görüşmeye Almanya Türk Toplumu (ATT) adına Kenan Kolat, Armin Laschet ve CDU Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu Milletvekili Serp Güler katıldı.

Almanya'da genel seçimler öncesi federal düzeydeki politikacılar Almanya Türk Toplumu'nu ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunuyorlar. Daha önce de SPD Partisi genel başkan adayı Peer Steinbrück, Sol Parti eşbaşkanlarından Katja Kieping gibi üst düzey siyasetçiler ATT'yi ziyaret etmişti.

Görüşmede çok farklı konulara değinildiğini kaydeden Kenan Kolat, Armin Laschet'in CDU'nun liberal kanadını temsil ettiğini ve bu nedenle kendi görüşlerine yakın görüşler içerisinde olduğunu söyledi. Genel olarak içerik bakımından Hristiyan Demokrat Parti ile aralarında düşünce farkı olduğunu belirten Kolat, 'Örneğin biz bir yasa çerçevesinde eşit hakların gerçekleştirilmesini istiyoruz, buna şu anda olumlu bir yaklaşım göstermiyorlar. Aynı şekilde çifte vatandaşlık konusunda da CDU'nun değişen bir yaklaşımı bulunmuyor' dedi.

CDU Artık Türkiye'nin AB üyeliğini reddetmiyor

Türkiye konusunda ilginç bir gelişme gördüklerinin altını çizen ATT Başkanı, 'Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği konusunda eski katı tutumundan vazgeçmiş gibi görünüyorlar. CDU eskiden kategorik olarak Türkiye'nin AB üyeliğini net olarak reddederken, şimdi 'Türkiye koşulları yerine getirmiyor o nedenle üye olamaz' diyor ki bunu tersten okursak koşullar yerine getirilirse Türkiye üye olabilir anlamını da çıkarabiliriz. Bu yeni yaklaşımın çerçevesi zaman içerisinde görülecektir' ifadelerini kullandı.

Bunun haricinde federal düzeyde bir göç bakanlığı isteklerini ilettiklerini bildiren Kolat, CDU'nun şu anda buna da sıcak bakmadığını söyledi. ATT Başkanı, parlamentodaki Hıristiyan Demokratlar dışındaki bütün partilerin çifte vatandaşlığı desteklediklerini vurgulayarak, bu partilerin bu görüşlerini olası koalisyon görüşmelerinde ciddi biçimde ortaya koymaları halinde çifte vatandaşlık yasasının çıkabileceğine değindi.

Türk seçmenine de büyük görev düştüğünü kaydeden ATT Başkanı Kenan Kolat, yaklaşık 700.000 civarında Alman vatandaşlığı almış Türk kökenli insanın Almanya'da yaşadığını ve bunların seçimlerde mutlaka oy kullanmaları gerektiğini söyledi. Seçim sonunda başa baş bir tablonun ortaya çıkabileceğine vurgu yapan Kolat, Türk kökenli seçmenlerin vereceği oyların hükümeti kuracak koalisyonu belirleyebileceğinin altını çizdi.

Yeni fasıllar sonbaharda açılacak

CDU Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet'de genel olarak Türk Toplumu'nun temel talepleri üzerinde konuştuklarını ve görüşmenin kendisi açısından faydalı olduğunu söyledi. Laschet, Türkiye'nin AB katılam sürecinin devam ettiğini ve Gezi Parkı olayları nedeniyle ertelenen yeni fasılların muhtemelen sonbaharda yeniden açılacağı bilgisini verdi. Kültürel nedenlerle Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkılmasını yanlış bulduğunu vurgulayan CDU Genel Başkan Yardımcısı, 'Türkiye bence bir Avrupa ülkesidir. Temel soru şu: Avrupa Topluluğu böyle büyük bir ülkeyi içerisine almaya ne kadar hazır. Şu anda zaten Romanya'yla, Bulgaristan'la ve diğer balkan ülkeleriyle büyük problemler yaşıyoruz. Ama süreç devam etmektedir' dedi.

Bu seçimlerde hiçbir demokratik partinin göçmenler üzerinden siyaset yapmadığını kaydeden Armin Laschet, 'Herkes ortak yönlerin öne çıkartılmasından yana, bu çok önemli bir gelişme' ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Armin Laschet Almanya Türk Toplumunu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement