Artuklu Üniversitesi Yönetim Kadrosuna 'Hizmet İçi Eğitim' - Son Dakika
Güncel

Artuklu Üniversitesi Yönetim Kadrosuna 'Hizmet İçi Eğitim'

Artuklu Üniversitesi Yönetim Kadrosuna \'Hizmet İçi Eğitim\'

"Üniversite Personeline Yönelik Hizmet içi Eğitim" çerçevesinde düzenlenen hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

18.02.2013 09:15

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde görev yapan üst düzey yöneticilerinin, amaçlarını paylaşılır hale getirmesini sağlamak, iletişim becerilerini geliştirerek beden diline hâkim olmalarını sağlamak amacıyla Üniversite Personel Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği hizmet içi eğitim seminerlerinin üç gün süreceği öğrenildi.

Erdoba Elegance Convention Center'e bağlı konferans salonunda verilen eğitim süresinin 22 saat olarak planlandığını belirten Artuklu Üniversitesi Personel Daire Başkanı Halil Şimşek, seminere üniversitenin rektör ve rektör yardımcılarının yanı sıra genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokul yöneticilerinin katıldığı bilgisini verdi.

Üniversite personeli için sorumlu oldukları görevleri en iyi şekilde yerine getirebilmek amacıyla hizmet içi eğitim programları planlayıp uygulayarak, üniversitenin işleyiş ve gelişimine katkıda bulunmanın çabası içinde olduklarını belirten Halil Şimşek,

"Üniversitemizin modern yönetim anlayışına işlerlik kazandırmak ve gelecekte daha iyi bir konuma gelmesine katkıda bulunmasını sağlamak için yöneticilerimizin bilinçlendirilmesi, üniversitemizin temel personel politikasını oluşturmaktadır." dedi.

Rekabet unsurlarının ön plana çıktığı dünyada hizmetin doğru ve eksiksiz aktarılmasını sağlamanın bir gereklilik olduğunun altını çizen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise kurumların kendi önlerini açabilmek için hızlı hareket edip hızlı çalışmaları gerektiğini ve aynı zamanda elindeki imkânları etkin ve verimli kullanabilmek için yeniden bilgilenmeye ihtiyaçları bulunduğunu söyledi. Omay,

"Yönetici kademelerinde görev alan idari personelimizin eğitilmesine yönelik gerçekleştirilen 'Hizmet İçi Eğitim Programı, yönetim uygulamalarında karşılaştığımız sorun ve eksikliklerin belirlenmesi noktasında personele farkındalık kazandırmayı hedefliyoruz." açıklamasını yaptı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'nca oluşturulan, Yönetici ve Kişisel Gelişim Koçu Osman İlter Akınoğlu tarafından verilen hizmet içi eğitim programının; farkındalık, strateji, zaman yönetimi gibi 20ana başlık altında gerçekleştirileceği ve katılımcılara eğitim konuları ile ilgili kitap ve dokümanların dağıtıldığı bildirildi.

Yönetim becerilerinin gelişimi kapsamında planlama, organize etme, kontrol, yönetim türlerinden oluşan konular hakkında bilgilerin ağırlıklı olarak aktarılıp sunum eşliğinde örneklerle desteklendiği ve üç gün sürecek seminerin sonunda, katılımcılara hizmet içi eğitim sertifikaları takdim edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Artuklu Üniversitesi Yönetim Kadrosuna 'Hizmet İçi Eğitim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement