Ataması Yapılmayan Öğretmenler İçin CHP'den Otobüs - Son Dakika
Güncel

Ataması Yapılmayan Öğretmenler İçin CHP'den Otobüs

Ataması Yapılmayan Öğretmenler İçin CHP\'den Otobüs

Ataması yapılmayan branş öğretmenleri Ankara'da yapılacak olan eyleme katılması için CHP Diyarbakır İl Başkanlığı otobüs kaldırdı.

16.11.2014 22:51

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı önünden kalkacak olan otobüse binmeden önce ataması yapılmayan branş öğretmenleri temsilcisi Ercan Koyuncu kısa bir açıklamada bulundu.

Adaleti savunmak adına ve Şubatta 40 bin öğretmen alınması için Ankara'ya gittiklerini belirten öğretmenleri temsilcisi Ercan Koyuncu, "Ortada büyük bir haksızlık var. Okullarda öğretmenlik ile alakası olmayanlar ücretli öğretmenlik yapıyorlar. Biz ücretli öğretmenliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Okullar atama zamanı 8 tane biyoloji öğretmeni alırken 500 tane ücretli öğretmen alıyorlar" şeklinde konuştu.

CHP Güneydoğu'da Yapılmayanı Yaptı

Adaletsiz bir ülkede yaşadıklarını ifade eden Koyuncu, "Ben sosyal bilgiler öğretmeniyim bizde sadece 720 kişi alınıyor. Sınıf öğretmenleri de toplamda 2500 kişi alınması gerekirken 6500 kişi alarak diğer branş açıklarını da kapatmaya çalışıyorlar. Böylece branş öğretmenlerin ataması gerçekleşmiyor. Bu yüzden sesimizi duyurmak için ataması yapılmayan öğretmenler olarak Ankara'ya gidiyoruz" dedi.

Branş öğretmenleri temsilcisi Ercan Koyuncu daha sonra konuşmasını söyle sürdürdü;

"Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Güneydoğu'da bize yapılmayan bir yardımda bulundu. Bize Ankara'ya gitmemiz için otobüs tahsis etti. Biz nereye gittiysek kapılar hep yüzümüze kapandı. Bu yardımlarından dolayı başta Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın'a ve İl örgütüne çok teşekkür ediyoruz.''

Daha sonra ataması yapılmayan öğretmenler Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı önünden kaldırılan otobüse binerek Ankara'ya doğru hareket etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ataması Yapılmayan Öğretmenler İçin CHP'den Otobüs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement