Atatürk, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Atatürk, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da Anıldı

Atatürk, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman\'da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı yıldönümünde Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da törenlerle anıldı.

10.11.2014 13:40

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı yıldönümünde Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da  törenlerle anıldı.

Şanlıurfa'da Atatürkün ölümünün yıldönümü nedeniyle Şehitlik Mahallesi'nde bulunan Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Tepe, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakika boyunca sirenler çaldı ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından gönderdeki bayraklar da yarıya indirildi.

ATATÜRK KAHRAMANMARAŞ'TA ANILDI

Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yıldönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki tören Valilik, garnizon ve Büyükşehir Belediyesi'nin çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasının ardından sona erdi.

10 Kasım nedeniyle Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde de Atatürk'ü anma töreni düzenlendi. Kent protokolünün katıldığı törende, piyade yüzbaşı Cihat Vardar tarafından Atatürk'ün kişiliği anlatıldı. Program, Kadriye Çalık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Orotoryosu'nun sunulmasının ardından sona erdi.

ADIYAMAN'DA 10 KASIM

Atatürk, ölümünün 76'inci yılında Adıyaman'da da törenle anıldı. Adıyaman'da Atatürk'ü anma programı, Vali Mahmut Demirtaş'ın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Valilik önündeki çelenk törenine Belediye Başkanı AK Partili Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Necati Metin, bürokratlar ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalınmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma töreni, Adıyaman Üniversitesi'nde Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement