Atık Su Kokusuna Muhtardan Maskeli Tepki - Son Dakika
Güncel

Atık Su Kokusuna Muhtardan Maskeli Tepki

Atık Su Kokusuna Muhtardan Maskeli Tepki

Adana'nın Yakapınar Mahallesi Muhtarı Osman Akkuzu, Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su arıtma tesisinden gelen pis kokunun yıllardır giderilememesine belde sakinlerine maske dağıtarak tepki gösterdi.

12.03.2012 12:26

Adana'nın Yakapınar Mahallesi Muhtarı Osman Akkuzu, Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su arıtma tesisinden gelen pis kokunun yıllardır giderilememesine belde sakinlerine maske dağıtarak tepki gösterdi.

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'e bağlı Yakapınar Mahallesi sakinleri, Sanayi Bölgesi'nden gelen kokudan yıllardır rahatsız. Muhtar Osman Akkuzu, Adana'nın ve bölgenin en büyük sanayi tesisi olan Adana Organize Sanayi Bölgesi'nin yaklaşık 20 yıl önce Yakapınar Mahallesi'ne çok yakın bir yere yapıldığını belirterek, "Organize Sanayi kurulduğundan bu yana mahallemizin havası bir türlü düzelmedi. Mahallemiz sürekli kokuyor, dışarı çıkamıyoruz. Koku içerlere bile geliyor. Artık dayanamıyoruz" dedi.

Akkuzu, kokunun giderilmesi için bütün kurumlara başvurduklarını ancak değişen bir şey olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Koku her zaman olmuyor, ancak özellikle akşamları çok ağır bir koku oluyor. Ben muhtar olarak başvurulması gereken her yere başvurdum ama bir sonuç alamadık. Atık su tesislerinden koku olduğu gibi bizim beldeye geliyor. Bu hem pis koku yayıyor hem de sağlımızı etkiliyor. Bu kokunun bir an önce giderilmesini istiyoruz."

Muhtar Akkuzu, bu duruma tepki amacıyla kahvehanedeki vatandaşlara ve mahalledeki kadın ve çocuklara maske dağıttı. Kahvehanede bulunan mahalle sakinleri de kokudan duydukları rahatsızlığı dile getirerek, "Özellikle yazları kapı pencere açık yattığımız için koku dayanılmaz bir hal alıyor" diye konuştu.

Maske alan kadınlar ise, sanayinin pis kokusuna dayanamadıklarını, çocuklarının sürekli hasta olduğunu, bu sorunun bir an önce çözülmese gerektiğini söylediler.

"ATIK SU ARITMA TESİSİ ÖDENEK YETERSİZLİĞİNDEN YANLIŞ YERE YAPILDI"

Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mustafa Uğursal, organize sanayinin çok büyür bir tesis olduğunu, 330 firmanın sanayi atıklarının temizlendiğini belirterek, "Burası atık su arıtma tesisi. Yalnız şunu kabul etmek lazım, zamanındaki imkansızlıklar nedeniyle yapıldığı yer yanlış. Yer altı kolektörü de kurulmasına rağmen zamanında istimlak ve kamulaştırmaya ödenek olmadığı için bu tesis buraya yapıldı. 1 Ocak 2012 itibariyle koku parometresi yönetmeliği çıktı. Kokmaması için gerekli tedbirlerin alınması

gerekiyor. Şu anda tesiste deneme çalışmaları devam ediyor. Bu kokuyu parfümle mi, deodorantla mı gideririz, yoksa bakteri üretip onunla mı gideririz bunun üzerinde çalışıyoruz. Ama her şeyin bir maliyeti var. Aynı kokuya biz de maruz kalıyoruz. Rüzgar burada ya güneyden kuzeye ya da kuzeyden güneye esiyor. Rüzgarın esme durumuna göre koku bize de geliyor. Ancak biz bu koku sorununu maliyeti yüksek de olsa çözeceğiz. Bunu çözmek zorundayız" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atık Su Kokusuna Muhtardan Maskeli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement