Aü'de 15 Kişilik Ekiple 72 Saate 13 Organ Nakli Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Aü'de 15 Kişilik Ekiple 72 Saate 13 Organ Nakli Yapıldı

Aü\'de 15 Kişilik Ekiple 72 Saate 13 Organ Nakli Yapıldı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi'nde görev yapan 15 kişiden oluşan ameliyat ekibi, 8- 10 Mayıs tarihleri arasındaki 3 günde, 9 böbrek, 3 karaciğer ve 1 kalp nakli gerçekleştirdi.

14.05.2013 12:08

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi'nde görev yapan 15 kişiden oluşan ameliyat ekibi, 8- 10 Mayıs tarihleri arasındaki 3 günde, 9 böbrek, 3 karaciğer ve 1 kalp nakli gerçekleştirdi.

Doğuştan akut karaciğer yetmezliği olan 2 yaşındaki Efe Yalçın'a, babası Ramazan Yalçın'dan karaciğer nakli gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, hastanın Çukurova Üniversitesi Hastanesi'nden geldiğini, yapılan tetkiklerde, Efe Yalçın'ın organ naklinden başka şansının olmadığını belirlediklerini kaydetti. Efe'de doğuştan akut fulminan karaciğer yetmezliği bulunduğuna değinen Doç. Dr. Dinçkan, "Aileden yapılan araştırma neticesinde baba Ramazan Yalçın'ın oğlu Efe ile uyumlu olduğu belirlendi ve çarşamba sabahı ameliyata girdik. 5 saat süren başarılı ameliyat sonunda Efe'yi sağlığına kavuşturmanın ekip olarak mutluluğunu yaşadık" dedi.

KADAVRADAN NAKİLLER

11 aylıkken beyin kanaması geçiren Demir Özdemir'in bağışlanan böbrekleri, 2 yaşındaki Neslihan Bozdoğan ile 3 yaşındaki doğuştan kronik böbrek yetmezliği hastası İlker Pekdemir'e nakledildi. Fatih Acıcan'dan alınan karaciğer Gökhan Acıcan'a 1.5 saat süren operasyon sonunda başarıyla nakledildi. 55 yaşındaki Namık Yıldız'a ise kadavradan karaciğer nakli gerçekleştirildi. Acil sırada böbrek nakli bekleyen Ali Ayvazoğlu'na kadavradan böbrek nakli gerçekleştirildi. Fatma Bal'a kadavradan böbrek nakli yapıldı. 32 yaşındaki Dilek Gürsoy da babası 71 yaşındaki Şeyho Çelik'ten nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

ÇAPRAZ NAKİLLER

Çapraz nakillerin de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Dinçkan, "50 yaşındaki verici Hatice Sarıkayalı'nın bir böbreği 23 yaşındaki Oğuz Hündür'e nakledilirken, 45 yaşındaki Bahide Hündür'ün bir böbreği 56 yaşındaki Turgut Sarıkayalı'ya nakledildi" diye konuştu.

Doç. Dr. Dinçkan, Murat Köknar'ın, kardeşi İbrahim Köknar'a bir böbreğini verirken, anne Azize Oyman'ın da oğlu Mehmet Oyman'a bir böbreğini vererek hayata bağladığını vurguladı.

Doç. Dr. Dinçkan, Tarsus Devlet Hastanesi'nde bir kadavradan alınan kalbin ise 29 yaşındaki Mehmet Bülte'ye başarıyla nakledildiğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aü'de 15 Kişilik Ekiple 72 Saate 13 Organ Nakli Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement