Avcılar'da Yıkım Öncesi Gerginlik.. - Son Dakika
Güncel

Avcılar'da Yıkım Öncesi Gerginlik..

Avcılar\'da Yıkım Öncesi Gerginlik..

Bakanlar Kurulu kararıyla "Afete maruz bölge" ilan edilen Avcılar Ambarlı Mahallesi, Badem Sokak'taki binalardan 4'ü yıkılmak üzere tahliye edildi.

21.12.2015 17:25

Bakanlar  Kurulu kararıyla "Afete maruz bölge" ilan edilen Avcılar Ambarlı Mahallesi, Badem Sokak'taki binalardan 4'ü yıkılmak üzere tahliye edildi. Evini boşaltmayan bir kadın ise polis ve belediye ekipleriyle tartıştı. Yaşlı bir kadın da gözyaşları içerisinde evinin yıkılmaması için polislere feryat etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler sokaktaki bazı apartmnaları geçtiğimiz günlerde yıktı. Bugün sabah erken saatlerde de ekipler 4 apartmanı daha yıkmak için bölgeye geldi. Binalar polis denetiminde tahliye edildi.

"ÇIKMIYORUM EVİMDEN"

Tahliye çalışmalarının yapıldığı anlarda, yıkılma kararı verilen 4 katlı apartmanın 1'inci katında oturan 5 çocuk annesi Yasemin Çelik, sokakta önlem alan polislerin yanına gidip, "Bu rezillik ne? Vur emri çıkaracaksın, sonra da beni bu binadan çıkaracaksın. Devlet büyüklerinize söyleyin, çıkmıyorum evimden" şeklinde tepki gösterdi.

Bir süre sonra evine giren Yasemin Çelik, balkona çıkıp yıkım görevlilerine ve polislere bağırarak tepkisini sürdürdü. Bu sırada da, eline aldığı saksıyı balkondan sokağa fırlattı.

"AÇIN KAPIYI, ATARIM BIÇAĞI"

Yaklaşık 1 saat sonra yeniden dışarı çıkan Yasemin Çelik yetkililerin yanına gitti; fakat muhatap bulamadı. Bunun üzerine evine geri dönmek isteyen Çelik, bu kez de kapıda polis engeliyle karşılaştı. Apartmana girmesine izin verilmeyen kadın, balkondaki kızından bıçak istedi. Yasemin Çelik'in kızı da elinde bıçakla balkona çıkıp, "Açın kapıyı, atarım bıçağı" diye polislere bağırdı. Polisler herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Çelik'in dairesine girmesine izin verdi.

Çelik, uzun süren çabaların ardından ikna edilerek binadan çıkarıldı.

"BİR KERE DE BİZİ DÜŞÜNÜN, BİZİ KORUYUN"

Bu arada, yaşlı bir kadın da, sokak başında önlem alan Çevik Kuvvet polislerine dönerek, gözyaşları içerisinde, "Bize yardım eden yok mu, bize sahip çıkan yok mu? 3 kuruş 3 kuruş biriktirerek ev aldık, onu da başımıza yıkıyorsunuz. Benim sizin yaşınızda çocuklarım var. Bir kere de bizi düşünün, bizi koruyun" diye feryat etti.

4 apartmandaki bina sakinlerinin tamamen tahliye edilmesinin ardından iş makineleri binaları yıkmaya başladı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avcılar'da Yıkım Öncesi Gerginlik.. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement