Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası Sona Erdi

Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası Sona Erdi

Uşak Belediyesi önderliğinde gerçekleşen Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası üçüncü günün ardından düzenlenen madalya töreni ile son buldu.

27.10.2013 22:46  Güncelleme: 08:53

Son günün de büyük mücadelenin sergilendiği Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası'na vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde başlayan yarışmalara katılanlar tarafından uzun süre alkış aldı. Turnuvanın kent için olumlu geri dönüşler sağlayacağına işaret eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan bu şekilde yapılacak turnuvalar ile Uşak'ın adının daha çok duyulacağını kaydetti. Kente yerli ve yancı birçok sporcu ve misafirin geldiğini hatırlatan Belediye Başkanı Erdoğan, " İlimizde bu şampiyonayı yapma kararı almamızın ardından birçok sporcu ve misafir ilimize daha önceden geldi. Bizde bu fırsatı iyi değerlendirerek ilimizin bütün değerlerini tanıtma adına kazanım sağladık. Sporcularımız ilimizde kaldığı süre içinde ilimizin tüm güzellikleri ile iç içe yaşadılar. İnanıyoruz ki bunun geri dönüşleri güzel olacak" dedi. Uşak'ın artık büyük organizasyonlar ile anıldığını da bildiren Başkan Erdoğan, bu durumun Uşak'ın geleceğinde önemli etki edeceğini iletti. Belediyenin projelerinin büyük organizasyonların kente gelmesinde de rol aldığını hatırlatan Başkan Erdoğan, " Belediyemiz projelere imza atarken her anlamda kentimizin uzun vadede kazanmasını arzu etmektedir. Bu nedenle başarılı işler çıkarmaktayız. Projelerimiz sadece kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın değil, şehir dışında yaşayan insanların da dikkatini çekiyor. Bu durum da bu şekilde büyük organizasyonların ilimizde yapılmasına neden oluyor" ifadesini kullandı. Başkan Erdoğan kentte büyük organizasyonların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Atlı sporlar kentte seviliyor

Atlı sporların kentin genlerinde olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " İlimizde atlı sporlar ve cirit her kesim tarafından yoğun bir ilgi görmektedir. Bu konuda yapılan en küçük etkinlik bile binlerce vatandaşımızın gitmesine neden olmaktadır. Hal böyle iken bizde böyle büyük bir fırsatın ilimizde olmasını istedik. Bu organizasyonla hem atlı spor seven kentimizin izlemesini, hem de ciridimizin tanınmasını hedefledik. Bu nedenler ile ilimizde büyük bir organizasyonu gerçekleştirdik. Organizasyonumuza 17 ülkeden 49 sporcunun yanı sıra sinema sanatçısı Cemal Hünal da katıldı. Bu bağlamda bizde tanıtım için vazgeçilmez bir fırsatı değerlendirmiş olduk. İlimizde büyük bir organizasyonun yapılmasında şüphesiz belediyemizin büyük projelerinin katkısı da göz ardı edilemez. Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası'nda Atlı Spor Ve Rehabilitasyon Merkezimizin katkısı ve varlığı öcü bir rol oynamıştır. İlimizde 3 gün süren etkinlikler vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanması ile beraber gelen ziyaretçiler açısından da olumlu geçmiştir. Ayrıca ciridimizde ilimizde en iyi şekilde tanıtılarak uluslar arası platformda kendini gösterme imkanına kavuşmuştur. Biz belediye olarak bu tür etkinliklerde söz sahibi olacağız. İlimiz büyük organizasyonlar ile ismini duyurmaya devam edecek" dedi.

Diğer yandan 3 gün süren Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası sonuçları ise şu şekilde oldu.

Şampiyonanın ilk 2 gününde düzenlenen Polonya parkurunda Güney Afrika'dan Draniel Grifin birinci, Polonya'dan Wojtek Osiecki ikinci, yine Polonya'dan Bartoz Ligotcgi üçüncü oldu. Kore parkurunda Macaristan'dan Mateus Rushak birinci, Polonya'dan Wojtek Osiecki ikinci, Güney Kore'den Park Bo Nam üçüncülüğü elde etti. Macar parkurunda ise Polonya'dan Michal Piasek birinci, Fransa'dan Thierry Descamps ikinci, Macaristan'dan Mateus Rushak üçüncü oldu.

Osmanlı parkurlarında ise Ürdün'den Hüssam Feyyad birinciliği elde etti. Ürdün'den bir diğer sporcu Ali Felah Kassab'ın ikinci olduğu parkurda, Finlandiya'dan Teor Ulvinen de üçüncülüğü kazandı.

Parkurlarda elde ettiği puanlarla Macaristan'dan Rushak, 2013 Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonu ünvanını elde etti.

Sporculara madalyalarını Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Tuncay Yılmaz ve Işıl Akgün, Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tuncay Akbulut, Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdüür Mehmet Erçetin ve Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler MÜdüür Mustafa Kozak verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa Atlı Okçuluk Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement