Avrupa'nın En Büyük Gelinlik Fuarı İzmir'de Açıldı - Son Dakika
Güncel

Avrupa'nın En Büyük Gelinlik Fuarı İzmir'de Açıldı

Avrupa\'nın En Büyük Gelinlik Fuarı İzmir\'de Açıldı

'İf Wedding Fashion İzmir- 7. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı', İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda açıldı.

13.02.2013 13:11  Güncelleme: 13:26

Sektöründe Avrupa'nın en büyük, Türkiye'nin tek fuarı olan 'İf Wedding Fashion İzmir- 7'nci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı', İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda açıldı. Açılışta, 'Zamana Dokunmak' temasıyla düzenlenen '4'üncü Gelinlik Tasarım Yarışması'nda finale kalan 15 tasarım sektörün beğenisine sunulurken en iyiler para ödülüne layık görüldü.

İzmir'de düzenlenen İf Wedding Fashion, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Toturk, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlüt Turun ve birçok davetlinin katılımıyla 7'nci kez kapılarını açtı. Fuarda yurtiçinden Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya; yurtdışından ise ABD, Bulgaristan, İran, İtalya, Japonya, Kanada, Lübnan, Suudi Arabistan ve Ürdün'den firmaların yer aldığı fuarda 162'si yerli, 25'i yabancı olmak üzere 187 katılımcı bulunuyor.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özgen, "Bu fuar sektörel birlik ve beraberlik içerisinde büyük emek harcanarak bu noktalara geldi. Ülkemize hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum" dedi.

'İZMİR DÜNYANIN GELİNLİK BAŞKENTİ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yedi sene evvel başlattığımız çalışma ile bir fuar yarattık. Bu fuar katlanarak kat ve kat büyüdü. Bir kentte sektör üreticileri, sanayicisi ve emekçisi ile fuarın birleşmesinden nasıl bir güç doğduğunu, kente ve ülkeye nasıl bir katkı koyabileceğini göstermiş olmaktan gurur duyuyoruz. Bu büyümenin sürdürülebilmesi için yapılanlar ortada. Biz kentin bir tasarım kenti olması konusunda çalışmalar yapıyoruz. İzmir şu anda da dünyanın gelinlik başkenti oldu. Ama bunu artırarak devam edecektir. Yeni fuar alanımızın ihalesini bitirdik. 2 Mart'ta temel atacağız. İzmir fuarcılığını çığ gibi büyütecek ve çığır atacak olan Gaziemir Çevre Yolu'ndaki fuar alanımızın açılışına sizleri davet ediyorum. 2014 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Gelinlik ve diğer fuarlarımızı daha büyük katılımcılarla kutlayacağız. İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine emin adımlarla yürüyoruz. Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden bir tanesi sektör temsilcileri ile kolkola kenti kalkındırmaktır. Biz bu çalışmaları anlatmaya, güçlendirmeye ve yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

PODYUM BOŞ KALMAYACAK

41 ülkeden alıcı heyeti fuara katılırken, İf Wedding Fashion İzmir 7'nci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda podyum boş kalmayacak. Bugüne kadar Bora Aksu, Özgür Masur, Cengiz Abazoğlu gibi isimlerin tasarımlarını ağırlayan fuar, bu yıl da dolu dolu olacak. Fuar kapsamında ünlü modacı Zeynep Acar ve 2'nci Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Gökhan Yavaş defilelerinin yanı sıra Gelinlik Tasarım Yarışması ve solo firma defileleriyle podyum boş kalmıyor. Birbirinden ünlü modellerin katılacağı defilelerde gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergilenecek.

AMATÖR TASARIMCILAR YARIŞTI

Açılış töreninin ardından fuar kapsamında düzenlenen '4'üncü Gelinlik Tasarım Yarışması'nda finale kalan 15 amatör tasarımcının gelinlikleri beğeniye sunuldu. Rönesans Ajans mankenleri yarışmacıların gelinliklerini podyumda sergiledi. Jüri aynı anda kararını verip ilk üçü belirledi. Jürinin oylaması sonucunda birinciliğe Okan Karakuş, ikinciliğe Hatice Kübra Çiçek ve üçüncülüğe ise Tuğçe Özcan'ın gelinlik tasarımları layık görüldü, para ödülleri verildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa'nın En Büyük Gelinlik Fuarı İzmir'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement