Avukatlardan 'Savunma Hakkı Susmayacak' Mitingi - Son Dakika
Güncel

Avukatlardan 'Savunma Hakkı Susmayacak' Mitingi

Avukatlardan \'Savunma Hakkı Susmayacak\' Mitingi

Adana Barosu, avukatlara yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırıları protesto amacıyla 'Savunma Hakkı Susmayacak' mitingi düzenledi.

10.02.2013 16:45

Adana Barosu, avukatlara yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırıları protesto amacıyla 'Savunma Hakkı Susmayacak' mitingi düzenledi.

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanan ve aralarında 30 ilin baro başkanı ve avukatların da bulunduğu grup, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün tarafından kurulan x-ray cihazlarından geçerek yürüyüş alanına alındı. Mitinge, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda avukat katıldı.

Mitingde konuşan Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatların hakimi hakim, savcıyı savcı yapan güç olduğunu belirtti. Avukatların dışlanmasını asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Biz avukatlar, insanları haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı savunuyoruz. Adliyelerde hakim ve savcıların avukatlardan farklı kapılardan giriş yapmaları ve farklı asansörleri kullanmaları ayrımcılıktır. Biz, hakimi hakim yapan gücüz. Biz savcıyı savcı yapan gücüz. Eğer biz olmazsak, biz dışlanırsak, hakim de, savcı da siyasi iktidarın bürokratından ibarettir. Dışlanmayı kabul etmiyoruz."

'KİMSE AVUKATLARI SUSTURAMAMIŞTIR'

Avukatların aldıkları davalardan dolayı baskı gördüğünü öne süren Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Ancak bu baskıcılar tarih bilmiyorlar. Hiç kimse, yüzlerce yıldır avukatları susturamamıştır. Hiç kimse avukatları yıldıramamıştır. Çünkü biz halkı savunuyoruz. Çünkü bir yurttaşı savunuyoruz. Çünkü biz insanı alıyoruz, birey yapıyoruz. Çünkü biz avukatız. Çünkü biz demokrasinin lokomotifiyiz. Biz İstanbul Barosu'nun, Eskişehir Barosu'nun Çağdaş avukatların ve KCK'daki avukatların yanında duracağız" diye konuştu.

'DOSYANIN TARAFI DEĞİLİZ'

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise, avukatların dosyanın tarafı olmadığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Avukatlığını üstlendiğimiz yurttaşımızın küfürüne, hakaretine, sözlü ve fiili saldırılarına, kesici, delici alet yaralanmalarına ve öldürülmelerine kadar devam eden ve toplumun bunu kanıksadığı bir dönemden geçilmektedir. Biz dosyanın tarafı değiliz. Biz avukatlık yasasının 2'nci maddesi uyarınca görevimizi yerine getiriyoruz. Hukuki sorunlara, mesleki deneyimlerimizi aktarıyoruz. Ama maalesef, dosyanın tarafı gibi görünüp dosya ile özdeşleştirilip her türlü saldırıya maruz kalmaktayız."

TBB Başkanı Coşar rahatsızlığı nedeniyle konuşma yapmazken, yaklaşık 700 kişinin katıldığı miting olaysız sona erdi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukatlardan 'Savunma Hakkı Susmayacak' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement