"Türkler Ekonomik Açıdan da Çok Başarılı" - Son Dakika
Güncel

"Türkler Ekonomik Açıdan da Çok Başarılı"

"Türkler Ekonomik Açıdan da Çok Başarılı"

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Wölfer 50 yıl önce Avusturya'ya misafir olarak gelen Türklerin ticaret ve ekonomiye önemli katkı sağladığını söyledi.

17.12.2013 17:04  Güncelleme: 17:14

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, 50 yıl önce Türklerin misafir olarak geldikleri Avusturya'nın ticaret ve ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Wölfer, Avusturya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Avusturya Büyükelçiliği Bilim ve Kültür Uzmanı Katrin Eckstein, Avusturya İçişleri Bakanlığı Göç ve Entegrasyon Müşaviri Nalan Gündüz ve Ramada Otel'in Sahibi Yozgatlı İşadamı Abdurrahman Karamanlıoğlu, Türkiye'den Avusturya'ya göçün 50'nci yıl dönümü dolayısıyla Yozgat'ta ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret eden Büyükelçi Wölfer ve beraberindeki heyet, oda başkanı Metin Özışık'tan kentin ticareti ve ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı.

- "Yozgat, Avusturya için çok önemli"

Yozgat'ın, Avusturya için çok önemli olduğunu belirten Büyükelçi Wölfer, "Bunun nedeni ise 50 yıl önce başlayan Türkiye'den Avusturya'ya göç özellikle Yozgat'tan Avusturya'ya göç. Çünkü Avusturya özellikle Yozgat'tan göç almış durumdadır" dedi.

- Türkler ekonomik açıdan da çok başarılı

Türklerin 50 yıl önce ülkelerine misafir olarak geldiğini belirten Wölfer, yıllar önce işçi olarak gelen göçmen Türklerin bugün ülkenin ticaretine ve ekonomisine ciddi katkılarının bulunduğunu kaydetti.

Türk göçmenlerin yarım asır önce Avusturya'ya birkaç yıl kalacaklarını düşünerek gittiklerini ifade eden Wölfer, şöyle konuştu:

"Birkaç yıl çalışıp Türkiye'ye tekrar dönecekleri düşünülmüştü. Ancak tabi ki başka türlü gelişti bu misafirlik. Türk göçmenlerin büyük bölümü ülkemizde kaldı. Şimdi ikinci ve üçüncü kuşak da Avusturya'da yaşıyor. Dolayısıyla kökleri çok derin bir şekilde Avusturya'ya bağlandı Türklerin. Şu anda Avusturya da ticari anlamda da ekonomik anlamda da Türkler çok başarılı."

Yozgatlı İşadamı Abdurrahman Karamanlıoğlu ise Türklerin Avrupa'ya göçünün 50'nci yıl dönümü dolayısıyla Avusturya'nın Ankara Büyükelçisini Yozgat'a davet ettiklerini söyledi.

2014 yılında Türklerin Avusturya'ya göçünün 50. yıl dönümü etkinliklerinin yapılacağını hatırlatan Karamanlıoğlu, "Önümüzdeki sene göçün 50'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir program hazırlanacak. Onun ilk çalışmalarını yapmak için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuşu.

Özışık da Avusturya ve Türkiye arasında 50 yıldır var olan köprüleri sağlamlaştırma adına ziyaretin önemli olduğunu belirterek, ziyaret sonunda Yozgat'ın da yer alacağı ticari birlikteliklerin oluşabileceğini söyledi.

Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer ve beraberindeki heyet daha sonra Yozgat Belediyesi ve Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan büyükelçi Wölfer'e, Valisi Abdulkadir Yazıcı gümüş işlemeli Türk bayrağı hediye etti.

İki gün boyunca Yozgat'ta temaslarda bulunacak heyet, Bozok Üniversitesi ile bazı sanayi kuruluşlarını ziyaret edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkler Ekonomik Açıdan da Çok Başarılı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement