Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimcileri Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimcileri Ödüllendirdi

Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimcileri Ödüllendirdi

31 üniversitenin iletişim fakültelerinden 1351 öğrenci 1163 çalışma ile katıldığı yarışmada, 155 öğrencisi 80 proje ile ödül kazandı.

19.12.2012 10:06  Güncelleme: 10:02

31 üniversitenin iletişim fakültelerinden yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında 1351 öğrenci 1163 çalışma ile katıldığı yarışmada, 21 üniversitenin 155 öğrencisi 80 proje ile ödül kazandı. En çok ödülü 19'er projeyle Akdeniz Üniversitesi alırken, Erciyes Üniversitesi ise 16 ödülle ikinci sırayı aldı.

Haber : Timur TARLIĞ Kamera : Özgür ARSLAN/ İSTANBUL DHA

Aydın Doğan Vakfı'nın (ADV) düzenlediği 24'üncü Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Hilton Convention Center'da, sunuculuğunu Korhan Abay üstlendiği ödül töreninin açılış konuşmasını Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı yaptı. Gecede, finale kalan 31 üniversitenin temsilcileri olduğunu hatırlatan Fetvacı, 'Türkiye'de genç bir iletişimci olmak aslında birçok yönden heyecan verici bir kariyere, yaratıcılığın sınır tanımadığı bir sektöre ve Türkiye'yi yakından etkileyen bir sürecin içinde yer almaya başlamak demektir. Aydın Doğan Vakfı, Türkiye'ye kaliteli insan gücü yetiştirmek amacıyla en büyük yatırımlarını eğitim alanında yapıyor ve neredeyse çeyrek asırdır da Genç İletişimciler Yarışmasını düzenliyor. Bu yarışmadan ödül alanlar artık medyamızın içinde yönetim kadrolarını oluşturdu. Yarışma bugünlere üniversitelerin, medyanın ve vakfın yakın işbirliği ile gelmiştir. Bu sinerjiye katkıda bulunan tüm taraflara müteşekkirim" diye konuştu. Konuşmasının sonunda Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğan'ın geçen hafta Doğan Medya Grubu'nun yenilenen yayın ilkelerin açıklarken yaptığı konuşmadan bazı alıntılar yapmak istediğini söyleyen Fetvacı sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sayın Aydın Doğan şöyle diyor:

Medyanın tanımı değişti, çerçevesi büyüdü. Ancak ilkelerimizin özü değişmedi, özümüz doğru, adil, ilkeli yayıncılık yapmaktır. Elbette işimiz kolay değil, gazetecilik demek hızlı olmak demektir. Dün hız dediğimiz şey, akşam saat 19.00'da bağlanan bir gazeteyi yetiştirmekti. Bugün hız, internette, radyoda, haber televizyonunda iki dakika sonraya haber yetiştirmek anlamına geliyor.

Arkadaşlar, sürat ve hızlı davranma zarureti, yanılış haber yapmanın, insanlara zarar verip, iftira atmanın bahanesi olamaz. Haber atlamayacağız, hızlı davranacağız, başkalarından önce vereceğiz? Ama yanlış ve kasıtlı haber vermeyeceğiz, tek bir kişiye, tek bir kuruma haksızlık etmemek için azami gayret sarf edeceğiz. Bugün gazetecilerin önündeki büyük sınav, bu iki zorunluluğun birbiriyle çelişkili bir şey olmadığını ispatlamaktır. Sorumluluk duygusuyla, ilkeli duruşla desteklenmiş basın özgürlüğü, hiçbir şekilde yıkılmayacak sağlam bir kale inşa etmektir. Sizden dileğim, bu ilkeleri kendi ilkeleriniz haline getirmenizdir. Bu hem kendimize, hem mesleğimize hem de yaşadığımız topluma karşı görevimizdir"

"ANADOLU'DA BÜYÜYEN SANAYİ BÜYÜYEN ÜNİVERSİTELERİ BÜYÜYEN BİLİMSEL ÇALIŞMALARI BERABERİNDE GETİRİYOR"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, '90 yıllık Cumhuriyetimizin kısa serüveni içinde 24. senesine ulaşan Genç İletişimciler Yarışması, kurumsallaştı önemli bir nitelik kazandı. Adeta milletimizin Anadolu üniversiteleri ile olan köprülerini inşa ettiniz sizler Anadolu üniversitelerinden buraya uzanmakla. Bu anlamda Aydın Doğan büyük bir misyonu yerine getirdi. Az evvel bir soruya muhatap olduk, hem ben hem de Hanzade hanım. Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden gelen bir genç kardeşimiz aynı soruyu her ikimize de yöneltti. Sorusu şuydu, 'Ödül alanların büyük çoğunluğu Anadoludaki üniversitelerden gelen projeler ve gençler İstanbul ve Ankara dışında ödüllerin büyük çoğunluğunun Anadolu üniversitelerine verilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz??. Gerçekten bir yönüyle baktığımızda teknik bir soru. Aslında can alıcı da bir soru aynı zamanda. Bu soruyu her ikimiz de kendimize göre cevapladık ama her ikimiz de doğru cevapları verdik. Genç kardeşime benim söylediğim şuydu, İstanbul ve Ankara üniversiteleri kurumsallaştı, büyüdü, marka değerleri yükseldi. Belki de biraz heyecan kaybı oldu. Ama Anadolu üniversitelerinde çok daha büyük ve yeni bir heyecan var, yeni bir enerji var. Dinamizmleri çok daha farklı bir noktada. Onların öğrencileri de kendilerinin rüştünü ispat etme çabası içerisinde. Dolayısıyla bana göre Anadolu'daki gençlerin bu ödülleri kazanmasının esas nedeni sizdeki heyecanın yarışmaya yansımış olması. Hanzade Hanımın cevabını az önce yanında otururken aldım. Bu akşam burada konuşma yapmayacağına göre onun cevabını da paylaşabilirim. Onun cevabı da kendine göre gerçekten doğru ve anlamlı bir cevap. Anadolu'da sadece medya büyümüyor, Anadolu'da aynı zamanda sermaye hareketleri de büyüyor. Anadolu'da sanayi kuruluşları da büyüyor ve zaman zaman Anadolu Aslanları diyoruz, Anadolu Kaplanları diyoruz. Dolayısıyla Anadolu'da büyüyen sanayi büyüyen üniversiteleri büyüyen bilimsel çalışmaları beraberinde getiriyor. Budan kaygı duymamamız lazım" diye konuştu.

VALİ MUTLU'DAN DALAYLAMA ÖRNEĞİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, önemli bir yarışma olduğunu belirterek, 'Eskiden büyük aileler içerisinde güçlü iletişimler kurarken, bugün büyük yuvalar, büyük konutlar içerisinde küçük iletişimlerle kendimizi tatmin etmeye çalışıyoruz. Tabi böyle olunca, vazgeçilemez televizyonla, vazgeçilemez internetle ve sosyal medyayla iletişimde çok daha güçlü bir şekilde irtibat kurarken, aile içerisinde yaşamış olduğumuz bu ilişkiler bizleri iletişim kurmada daha dikkatli kurmaya sevk ediyor. Bu konuda Dalaylama'nın da özellikle iletişimle ilgili belki değerlendirilebilecek bir sözünü paylaşmak istiyorum. Dalaylama şöyle diyor: 'İnsan, insanoğlu aya kadar ulaştı. Aya kadar ulaşan insan maalesef komşusuna gitmekte zorluk çekmeye başladı' Bizler bugün artık aya gidebiliyoruz, uzayın derinliklerine gidebiliyoruz, ama gönül derinliklerine gitmekte ve komşularımıza gitmekte zorluk çekiyoruz. Doğru iletişim kuracak ve gerçekten bu iletişim üzerinden toplumu mutlu edecek insanlara ihtiyacımız var. Medya bu manada bana göre çok önemli bir görev üsteleniyor ve toplumun doğru bilgilenmesinin yanı sıra ilişkilerin iyi düzenlenmesi bakımından da büyük bir sorumluluk taşıyor. Genç iletişimciler Sayın Aydın Doğan, sizin vermiş olduğunuz bu ödüllerle inşallah yaşamış olduğumuz bu paradoksları ortadan kaldıracak doğru iletişim stratejilerine de topluma hissettirecekler ve bu noktadan hareketle çok daha birbirleriyle anlaşan uzlaşan, konuşan, görüşen ve birbirleriyle iyi irtibat kurabilen insanlar, toplumlar haline geleceğiz" diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLERİNİ DOĞAN VE BAKAN KILIÇ VERDİ

Yazılı Haber Dalında dereceye girenlere ödülleri Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Röportajda dereceye girenlere ödüllerini ADV Başkan Vekili Sema Işıl Doğan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu verdi. Araştırma İncelemede dereceye girenlere Doğan Holding Yönetim kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Fotoğrafta dereceye girenlere Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı verdi. Ödüllerinin verilmesinin ardından Aydın Doğan, yarışmada ödül alan üniversitelerin rektör ve dekanlarına birer berat verdi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan eşi ADV Başkan Vekili Sema Işıl Doğan, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Taha Akyol, Altan Öymen, Fatih Çekirge, Nail Güreli, Metehan Demir, Nuri Çolakoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Bu arada ödül töreninin ardından Aydın Doğan ve Bakan Suat Kılıç, yanlarına gelen "Basın Reklamı" dalında "Yandex" adlı çalışmasıyla 3.'lük ödülünü alan Gümüşhane İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencisi Deniz Arı ile bir süre sohbet etti.

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülleri:

Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği, 1000 TL'lik para ödülü, D-Smart Kutusu, 28 Haziran ? 1 Temmuz 2013 (üç gün) tarihleri arasında Milta Kemer Beach Tatil Köyü'nde konaklama.

Reklam Kampanyası Büyük Ödülü : Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği, 1500 TL'lik para ödülü, D-Smart Kutusu, 28 Haziran ? 1 Temmuz 2013 (üç gün) tarihleri arasında Milta Kemer Beach Tatil Köyü'nde konaklama.

İkincilik Ödülleri:

Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği, D&R'dan 100 TL değerinde hediye çeki, kol saati, 2 adet kitap.

Üçüncülük Ödülleri:

Aydın Doğan Vakfı Ödül Heykelciği, D&R'dan 100 TL değerinde hediye çeki, 2 adet kitap.

Ayrıca; ödül kazanan tüm öğrenciler Temmuz-Eylül ayları arasında Doğan Medya Grubu'na bağlı gazete, dergi, televizyon ve radyolarda bir ay ile üç ay arasındaki mesleki bilgi ve görgülerini arttırma amaçlı hazırlanan programlardan yararlanma fırsatı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimcileri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement