Bahar Kitapları Okumaya Davet Ediyor - Son Dakika
Güncel

Bahar Kitapları Okumaya Davet Ediyor

Bahar Kitapları Okumaya Davet Ediyor

Zambak Yayın Grubu Nisan ayına 3 yeni kitapla karşılıyor.

05.04.2014 07:53

Zambak Yayın Grubu Nisan ayına 3 yeni kitapla karşılıyor. Bir Koala yavrusunun hikâyesini anlatan Aku ile Kamu, sevgi ve saygıyı öğütleyen İncili Pınar ve Kurtuluş Savaşı yıllarının Ege'sinde geçen Çılgın Efe kitapçı raflarında çocuklarla buluşmayı bekliyor.

Dünyadan ve Türkiye'den yeni hikâyeleri çocuklarla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Zambak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Azim şunları söyledi: "Zambak Yayın Grubu olarak yayınladığımız her eserin çocukların gelişimine olumlu katkı sunmasını amaçlıyoruz. Nisan ayında çocuklarla buluşturduğumuz eserlerin özgün konuları ve özenli edisyonu ile beğeni toplamasını bekliyoruz."

AKU İLE KAMU

Bu seride, söz dinlemeyen bir ayı yavrusu ile Koala yavrusunun ilginç yolculuğuna tanık olacaksınız. Aku, kutuplarda yaşayan bir ayı ailesinin yavrusudur. Yanlışlıkla bindiği bir konteynırla bilmediği bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk Kuala Lumpur'a kadar sürüyor. Avustralya ormanlarında yaşayan koala Kamu ise yanlışlıkla bindiği bir gemiyle yola çıkıyor. Onun da yolu Kuala Lumpur'a düşüyor. Yolunu kaybeden ve uzaklara giden iki yavru, Kuala Lumpur'da buluşuyor.

İki yeni dost, ağaçlar arasında, şehir parkında kendi başlarına nasıl yaşamalarını, beslenmeleri gerektiğini öğrenmeye çalışıyorlar. Beslenme alışkanlıklarını gözden geçiyorlar. Yersiz korkularını yenmek için çaba sarf ediyorlar.

Aku ile Kamu, günlük hayat örnekleriyle bir masal ve macera havası içinde çocuklara örnek olmaya, sorun çözme becerilerinin gelişmesi için yol göstermeye çalışıyor. En önemli vurgu da bilgiye ve bilmenin önemine yapılıyor. Yaptığımız birçok yanlışlığın temelinde cahillik olduğunu göstermeye çalışıyorlar.

İNCİLİ PINAR

İncili Pınar, adlı kitapta, klasik masallar tadında metinler bulacaksınız. İyilik, bizim dünyamızın en önemli hayat kaynağıdır. İyilikseverlik, toplumumuzun en önemli özelliğidir. Bir kucak otun hangi iyiliklere vesile olduğunun farkına varacaksınız bu eserde. Modern toplumlarda, özellikle yaşlıların durumu sıkıntı oluşturabilmektedir. Hayatın getirdiği sürprizler arasında ölüm, yaşlılık gibi kavramlar da elbette vardır. Ama yaşlılara "Öf!" bile denmesini istemeyen bir inancın mensuplarıyız. Yaşlılar, bizim baş tacımızdır. Öksüzler, yetimler korunması gereken çiçekler gibidir. Sevgi ve sevgiye her zaman olduğu gibi, bugün de çok ihtiyacımız var. Saygı ve sevginin yok olduğu toplumlar huzuru bulamaz. Çiçekler, hayvanlar, etrafımızın süsüdür. Onlar da can taşıyor. Kalbinde sevgi olan insan bir cana, bir canlıya kıyabilir mi? Dünya da her canlıya her insana yetecek yer var. Önemli olan birlikte yaşamasını bilmektir. İncili Pınar'ı okuyunca davranışlarımızı bir daha gözden geçirme ihtiyacı hissedeceğiz. Sevginin, saygının, kıymet bilirliğin, ufkumuzda ne güzellikler açtığını fark edeceğiz bir daha.

ÇILGIN EFE

Savaşlar, kavgalar, toplumda derin yaralar açmaktadır. Yara açmamak, açılan yaraları kapatmak gerekir. Bugün birlikte oynayan çocuklar, birbirine sevgi ve saygı ile bakan aileler, komşular; bir kavgadan, savaştan sonra düşman, hasım olup çıkmaktadır.

Kurtuluş Savaşı yılları da nice dostlukların düşmanlıklarına şahit olunan zamanlardır. Daha düne kadar komşu olan Ermeniler, Türkler, Rumlar; savaş yıllarında azılı düşman olmuşlardır. Bu düşmanlıkların izini yıllarca silmek mümkün olmuyor maalesef. Ama bütün yıkımlara, olumsuzluklara rağmen, bu yapay kavgalardan kendini kurtarıp dostluklarını, arkadaşlıklarını devam ettirenler de yok değildir.

Çılgın Efe, Kurtuluş Savaşı yıllarında Ege Bölgesi'nde yaşanan dramlara bir pencere vazifesi görmekte ve bir ışık tutmaktadır. O yılların acı-tatlı, hazin olaylarını bu pencereden görecek ve toplumun birliğini baltalamak için hangi oyunların oynandığının farkına varacaksınız. Savaşların, kavgaların bir kazananı olsa bile aslında her iki taraf da kaybedenler arasındaki yerini almaktadır. Asıl kaybedilenler ise edebi dostluklar, edebi kardeşliklerdir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bahar Kitapları Okumaya Davet Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement