Bakan Çelik, Türkiye Kamu-Sen Heyetini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik, Türkiye Kamu-Sen Heyetini Kabul Etti

Bakan Çelik, Türkiye Kamu-Sen Heyetini Kabul Etti

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'e ek gösterge uygulamasıyla ilgili taleplerini iletti.

19.12.2013 15:33

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kabulde Koncuk, Bakan Çelik'e ek gösterge uygulamasıyla ilgili konfederasyonun taleplerini iletti.

Koncuk, yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele de ek gösterge verilmesi, kurumlarda çalışan tüm uzmanların aynı ek gösterge uygulamasından faydalanması, ekonomist, programcı ve çözümleyici ile teknik öğretmenlerin teknik hizmetler sınıfında sayılan memurların faydalandığı ek göstergeden faydalanması şeklinde taleplerde bulundu.

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında üzerinde anlaşılan konuların bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Koncuk, Görevde Yükselme Yönetmeliği'nin de hakkaniyetten uzak olduğunu, sözlü sınava dayalı başarı sıralaması yapılmasının kamuda devlete karşı büyük güvensizlik oluşturduğunu savundu.

Koncuk, il özel idareleri ile sendikalar arasında imzalanan sosyal denge sözleşmelerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çalışanlarının da başka işleme gerek kalmaksızın yararlandırılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Çelik de Devlet Personel Başkanlığı yetkililerine, sosyal denge sözleşmelerinden yargı kararlarına uygun olarak AFAD çalışanlarının da faydalandırılması için gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdi.

Kamu Personeli Danışma Kurulunda mutabakata varılan 4/C'lilere kadro, 2005'ten sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affı gibi başlıkları hayata geçirmek için gayret gösterdiklerini, akademik zam konusunda ise YÖK'ün çalışmasına göre bir değerlendirme yapılacağını bildirdi.

Görüşmede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Sayın, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcısı Enes Polat da hazır bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik, Türkiye Kamu-Sen Heyetini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement