Bakan Şahin: Melek'in Hesabını Soracağız - Son Dakika
Güncel

Bakan Şahin: Melek'in Hesabını Soracağız

Bakan Şahin: Melek\'in Hesabını Soracağız

Ağrı'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Melek'i o hale getirenlerden hesabını soracağız dedi.

02.08.2012 18:02

Hamur ilçesinde birlikte yaşadığı kocası ve onun ailesi tarafından tuvalete kapatılarak ölüme terk edilen şiddet kurbanı iki çocuk annesi 24 yaşındaki Melek Karaaslan'ın yakınları ile görüşmek için Ağrı'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Melek'i o hale getirenlerden hesabını soracağız dedi.

Uçakla saat 15.00'de Ağrı'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, valiliğe geçti. Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan (AKP), Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cengiz Yücedağ, Mülkiye Müfettişi Doğan Demirtaş'la yapacağı toplantı öncesi bir açıklama yapan Bakan Fatma Şahin, şunları söyledi

Melek kardeşimizle ilgili bir açıklama beklendiğini biliyorum. Sayın Valim Melek'in durumunu bize söylediğinde, Ankara'ya gelmesini, hastanede tedavi edilmesini istedik. Süreci beraber takip ettik. Duyar duymaz başsavcılığa hemen bu davaya müdahil olduğumuzu, müdahil olacağımızı yazılı ve sözlü olarak beyan ettik. İşin hukuki boyutu Melek'i kurtaramadı. 30 kiloya düşmüştü, o gün ben uyuyamadım. 30 kiloya düşmüş 12-13 yaşına düşmüş bir çocuk gibi, meleği o hale getirenlere hesabını soracağız. Biz devlet olarak Melek'in yanındayız. Size daha teknik olarak açıklama yapabilmemiz için müsade ederseniz biz kendi aramızda bütün boyutlarıyla konuyu değerlendirmek istiyoruz. İhtiyac duyarsak çocuklarıyla da görüşeceğiz. Biz kendi iç çalışmalarımızı bitirdikten sonra açıklama yapacağız. Hukuki noktada gerekeni yapacağız. Bu konuda ilgilinin daha fazla ceza alması için hukuki detayları değerlendireceğiz.

Öte yandan toplantı devam ederken Melek'in annesi Hanım, babası Kasım, olayı ortaya çıkaran ağabeyi Reis ile amcası Enver Levent vilayete geldi. Bakan Şahin, Levent ailesini de görüşmeye alarak Melek'in dramını değerlendirmeye başladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şahin: Melek'in Hesabını Soracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement