Baker Tilly Güreli 8. Ofisini Bursa'da Açtı - Son Dakika
Güncel

Baker Tilly Güreli 8. Ofisini Bursa'da Açtı

Baker Tilly Güreli 8. Ofisini Bursa\'da Açtı

'Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Teşvik Yasası'nın İş Hayatına Getirdiği Yenilikler' konulu seminer düzenlendi.

19.12.2012 15:10

Baker Tilly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş., 8. Ofisini Bursa'da Açtı

Baker Tilly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş., Bursa ofisinin faaliyete geçmesi nedeni ile 'Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Teşvik Yasası'nın İş Hayatına Getirdiği Yenilikler' konulu seminer düzenledi.

Türkiye'nin önde gelen Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri firmalarından Baker Tilly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik, Türkiye'deki sekizinci ofisi için Bursa'yı seçti. Bursa ofisinin faaliyete geçmesi nedeniyle 18 Aralık 2012 Salı günü, Hotel Çelik Palas'da 'Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Teşvik Yasası'nın İş Hayatına Getirdiği Yenilikler' konulu düzenlenen seminere Bursa iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.

Güreli YMM A.Ş., Yönetim Kurulu Başkanı A. Hüsnü Güreli seminerde yaptığı açılış konuşmasında Bursa'da 1990 yılından bu yana hizmet verdikleri bircok sanayi ve hizmet kuruluşunun bulunduğunu bugün ise Bursa ofisinin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bursa'nın ekonomik olarak hızlı bir gelişim gösterdiğini vurgulayan Hüsnü Güreli, sözlerine şöyle devam etti: "Bursa üretim ve ticaret açısından çok değişik olanaklara sahip. Öncelikle hammadde temini ile üretim dağıtımı anlamında lojistik olanakları ve planlanan alt yapı yatırımları ciddi maliyet avantajları sağlıyor.

Organize sanayi bölgeleriyle yatırımcılara değişik olanaklar sağladığı gözden kaçırılmaması gereken gerçek. Bursa'daki hedefimiz mali müşavir olarak üreten ve idare edenlerin önlerini açmaktır. Yapacakları yatırımların muhasebelerini hazırlamak alternatifleri ile geleceklerini sigortalamak birinci önceliğimiz. Düşünülenin aksine, vergi danışmanlığı dışında raporlama, analiz, değerleme, şirket birleşmeleri gibi birçok konuda faydalanacakları hizmetler sunuyoruz.

'Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun İş Hayatına Getirdiği Yenilikler' başlığı altında merak edilen konular hakkında bilgi veren Marmara Üniversitesi, İşletme Fakültesi'nden Prof. Dr. Cemal İbiş, uluslararası piyasalardaki gelişmeler, teknolojik gelişmeler, uluslararası piyasalarda rekabet edebilme ve AB'ye uyum sürecinin Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun gerekçeleri olduğunu belirtti.

Cemal İbiş Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun iş hayatına getirdiği avantajları şöyle sıraladı:

" Elektronik ortamda hukuki işlem tesis edebilme, yatırım ve iş yapma ortamının iyileşmesi, kayıt dışılığın önlenmesi, kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesi yeni TTK'nın iş hayatına getirdiği avantajlar arasında yer alıyor. Cemal İbiş özellikle kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesi şeffaflık, hesap verebilirlik/ açıklanabilirlik, sorumluluk, adillik ve dürüstlüğü beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

Cemal İbiş sözlerine şöyle devam etti: "Bu kanun şirketlerin yönetim anlayışını daha profesyonel hale getiren ve "kurumsal yönetim" kavramı çerçevesinde şekillendiren bir yapıyı öngörmektedir. Böyle bir yapıyla çalışan firmalar daha kolay halka açılabilecek ve daha rahat ticaret yapabilecekler. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Türkiye'de tam olarak uygulanması ile yatırım ve iş yapma ortamının iyileşeceğini, şirketlerde kurumsal yönetim ilkelerinin benimseneceğini, kayıt dışılığın önemli ölçüde önleneceğini, şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin sağlanacağını, bilgi toplumuna uygun hizmetlerin ön plana çıkacağını düşünmekteyim. Bunların sonucunda da; ticari hayatımızda güven ortamının tesis edileceği, yatırımcılar için uygun yatırım ortamının oluşturulacağı ve girişimciliğin önünün açılacağı kanaatindeyim."

Yeni Teşvik Yasası'nın Getirdiği Avantajlar üzerine sunum yapan Güreli YMM A.Ş.'den, Yeminli Mali Müşavir ve TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Gezgin ise Türkiye'nin teşvik politikalarına yabancı olmadığını, daha önce de birçok teşvik uygulamasının yaşandığını vurgulayarak şunları söyledi: "Bu yıl getirilen yeni teşvik sistemi geçmiş uygulamalardan hem selektif olması, hem sağladığı avantajlar hem de ekonomik-sosyal hedefleri açısından çok daha kapsamlı olmakla birlikte genel ekonomik politikayla da uyumlu.

3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar bu yeni teşvik uygulamasının yasal dayanağını teşkil etmektedir. Bu teşvik sistemi bir taraftan yeni yatırımlarla üretim artışı ve dolayısıyla istihdam artışını hedeflerken diğer taraftan bölgelerarası gelişmişlik farkını da ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Örneğin Bursa, İzmir, İstanbul'da yatırım yaparsanız size sağlanan avantajlar ülkenin doğusuna Sivas, Çankırı, Kahramanmaraş ve Diyarbakır'a doğru yönlendikçe genişleyerek ve artarak sunuluyor. Yeni teşvik sistemi ile öncelikle Türkiye yatırımlar açısından 6 farklı bölgeye ayrılmış durumda. Bölgelere göre de destekler farklılaşmakta. Türkiyenin neresinde yatırım yaparsanız yapın gümrük vergisi muafiyetinden yararlanılmakta. Ayrıca yatırım malları için KDV'de ödenmemekte."

Gezgin sözlerine şöyle devam etti: "Bunlara ilave olarak gelir ve kurumlar vergisinde indirim sağlanmaktadır. Şu anda kurumlar vergisi genel oranı %20 iken teşvik uygulaması ile bölgelere göre bu oran yüzde 10'a yüzde 5'e düşebilmektedir. Çalışanların ücretlerinden kesilen gelir vergisi de alınmamaktadır. Ayrıca sigorta primi desteği sunulmakta ve belli oranlarda SGK kesintilerini sizin yerinize devlet ödemektedir. Yine yatırım yeri olarak hazine arazileri size bedelsiz tahsis edilmektedir, kullanılan yatırım kredilerine faiz desteği sunulurken ayrıca stratejik yatırımlarda KDV iadesi yapılmaktadır."

Türkiye'de ve yurtdışında çeşitli sektörlerden müşterilerine hizmetler sunmakta olan Baker Tilly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş., müşterilerine daha yakın olmak ve daha iyi hizmetler sunmak amacıyla, İstanbul, İzmir, Ankara, Edirne, Tekirdağ, Antalya ve Gaziantep'ten sonra Bursa iş dünyasına da vergi danışmanlığı, bağımsız denetim, bilgi sistemleri ve denetimi, hukuk danışmanlığı, İK danışmanlığı, kurumsal finansman ve kurumsal yönetişim danışmanlığı hizmetlerini Bursa'da verecek. Baker Tilly Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.'nin Bursa ofisi, Odunluk Mh. Akademi Cd. No:10 Zeno İş Merkezi D Blok Kat:7 No:31 Nilüfer- Bursa adresinde yer alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Baker Tilly Güreli 8. Ofisini Bursa'da Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement