Balıkesir Arşiv Fes Krizi Tbmm'ye Taşındı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Arşiv Fes Krizi Tbmm'ye Taşındı

Balıkesir Arşiv Fes Krizi Tbmm\'ye Taşındı

Balıkesir'deki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarında Bazı Öğrencilerin Fes Giymesi Nedeniyle Yaşanan Kriz CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan Tarafından TBMM Gündemine Taşındı.

29.05.2010 19:15

BALIKESİR'deki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında bazı öğrencilerin fes giymesi nedeniyle yaşanan kriz CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan tarafından TBMM gündemine taşındı.

Törene katılan öğrencilere fes giydirilmesinin 'maksadı aşan' tavır olduğunu savunan Milletvekili Ergün Aydoğan, Atatürk Devrimleri'nin böyle iyi niyetli gösterilen uygulamalarla aşıldığını iddia etti. Aydoğan, TBMM'ye Milli Eğtiim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yazılı cevaplaması istemiyle verdiği önergede, "Törende erkek öğrencilere neden fes giydirildi? Bu kıyafetin giydirilmesine kim karar verdi? Ekim ayında komite tarafından belirlenmiş olan bu kıyafet uzmanlarca nasıl uygulamaya kondu? Kılık Kıyafet Kanunu'na aykırı olacağının bilinmesine rağmen kurulan kurul bu kıyafetin giydirilmesine neden izin vermiştir?" sorularının yanıtlanması istedi.

Balıkesir'de, kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na fes gölgesi düşmüştü. DHA ve diğer basın yayın kuruluşlarını telefonla arayan çok sayıda kişi törenlerde bazı öğrencilere fes giydirilmesini yadırgAdıklarını söyledi. Gençleri 19 Mayıs kutlama törenlerine fesli- kamalı kıyafetlerle çıkaran zihniyeti kınadıklarını dile getiren vatandaşlar, bunun Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine meydan okumak anlamına geldiğini öne sürmüştü. ADD Gençlik Kolları'ndan yapılan yazılı açıklamada da uygulama eleştirildi. Konunun basına yansıması ardından valilik soruşturma başlattı. Atatürk Stadı'ndaki kutlamaları yöneten Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Saçkırk ise "Bunlar fes değil, Ege'nin otantik efe giysileridir. Halk oyunları öğretmenlerinin de onayı ile bu kıyafet seçildi" diye konuşmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Arşiv Fes Krizi Tbmm'ye Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement