Balıkesir'den 19 Mayıs'ta 'Gençlik Yürüyüşü' - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'den 19 Mayıs'ta 'Gençlik Yürüyüşü'

Balıkesir\'den 19 Mayıs\'ta \'Gençlik Yürüyüşü\'

Balıkesir'den 19 Mayıs'ta 'Gençlik Yürüyüşü'Balıkesir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi.

19.05.2016 14:28

Balıkesir'den 19 Mayıs'ta 'Gençlik Yürüyüşü'

Balıkesir'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 'Gençlik Yürüyüşü' düzenlendi. CHP ve MHP'liler, kent protokolün 19 Mayıs kutlamalarına ilgi göstermediğini söyleyip tepki gösterdi.

Balıkesir'in cadde ve sokakları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk'ün posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi. Kutlamalar saat 09.00'da Gençlik Yürüyüşü'yle başladı. Tren Garı önünde başlayan ve Atatürk Anıtı'nda son bulan yürüyüşe, öğrenci ve sporcularla birlikte AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, CHP İl Başkanı Ender Biçki ve MHP İl Başkanı Argun Atıcı, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

CHP'LİLERDEN "UNUTTURMAYACAĞIZ" SLOGANI

Kalabalık Atatürk Parkı içinde küçük bir alanda yapılacak gösterileri izlemek için dağıldı. Kent protokolünün kutlamalara ilgisiz kaldığını söyleyen CHP ve MHP'den, tepki ve açıklamalar yapıldı. Törenin bitiminin ardından CHP'nin çelengini Atatürk Anıtı'na sunan İl Başkanı Ender Biçki, "23 Nisanları, 19 Mayısları unutturmak isteyenlere inat, biz bu bayramları unutmayacağız, unutturmayacağız" diye bağırdı. Törene katılan çok sayıda partili, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Türkiye laiktir laik kalacak' diye sloganlar attı. CHP'liler daha sonra Atatürk Anıtı'nda birlikte fotoğraf çektirdi, alkışlarla anıttan ayrıldı.

MHP'DEN CİDDİYETE DAVET

MHP İl Başkanı Argun Atıcı da protokol üyelerinin büyük bölümünün yürüyüşe ve anıttaki törene katılmamasını eleştirdi. Atıcı, "Biz bu törenlere titizlikle katılıyoruz. Bu katılımların daha ciddi olmasını da temenni ediyoruz. Türkiye'de şu anda maalesef bir soğutma hareketi başlatıldı. 19 Mayıslar, 23 Nisanlar insanlara unutturulmaya çalışılıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bugünleri unutmak mümkün değil. Çünkü bu günler Türkiye cumhuriyetinin kuruluş felsefesine uygun, diriliş günlerimizdir. Bunları unutmak kimsenin hakkı değildir. Çünkü bu devletin kuruluşunda şehitlerimizin vebali hepimizin üzerindedir. Onun için de bugünlerin ciddiyetle kutlanması gerekmektedir. Bir kez daha halkımızın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum, şehitlerimize de Allahtan rahmet, ailelerine de başsalığı diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'den 19 Mayıs'ta 'Gençlik Yürüyüşü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement