Bandırma'da Tgb'li 4 Öğrenciye Hakaret Suçundan Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Bandırma'da Tgb'li 4 Öğrenciye Hakaret Suçundan Soruşturma

Bandırma\'da Tgb\'li 4 Öğrenciye Hakaret Suçundan Soruşturma

Balıkesir'in Bandırma İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda, 23 Aralık günü açtıkları 'Gericiliğe ve bölücülüğe karşı Kubilay gibi hazırız' yazılı pankartları nedeniyle TGB üyesi 4 üniversite öğrencisi hakkında Bandırma Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

25.12.2014 17:50

Balıkesir'in Bandırma İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda, 23 Aralık günü açtıkları 'Gericiliğe ve bölücülüğe karşı Kubilay gibi hazırız' yazılı  pankartları nedeniyle TGB üyesi 4 üniversite öğrencisi hakkında Bandırma Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Türkiye Gençlik Birliği Şube Başkanı Tahir Köse ve yönetim kurulu üyeleri İpek Arslan, Murat Mert Dumrul ve Reyhan Kandemir ifadelerinin ardından TGB şube binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Tahir Köse şunları söyledi:

"Yaptığımız etkinliğin, özellikle de pankartın görüntülerinin emniyet yetkilileri tarafından Cumhuriyet Savcısına verilmesi üzerine, pankartta 'Gericiliğe ve Bölücülüğe' ibaresinin bulunmasından dolayı Cumhurbaşkanına hakaret suçu işlediğimiz tespit edilmiş, bizleri şüpheli olarak ifadelerimizin alınması için Cumhuriyet Baş Savcısı tarafından talimat verilmiştir. Bize konuyla ilgili bilgi telefonla bildirildi. Emniyete ifade vermek üzere çağrıldık. Kendi rızamızla ifade vermeye gittik. İfade vermeden önce barodan avukat istedik. Barodan gönderilen 4 avukat ifadelerimizi verirken yanımızda oldu. Bizler açtığımız pankarta Cumhurbaşkanımıza hakarette bulunmadık." - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bandırma'da Tgb'li 4 Öğrenciye Hakaret Suçundan Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement