Başbakan Erdoğan(2): "Suriye Halkını Kaderine Terk Etmeyeceğiz" - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Başbakan Erdoğan(2): "Suriye Halkını Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Başbakan Erdoğan(2): "Suriye Halkını Kaderine Terk Etmeyeceğiz"
03.04.2012 14:58  Güncelleme: 20:45

Suriye'de bozağı kesilerek öldürülen Suriyelilerin olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye Halkını kaderine terk etmeyeceğiz" dediSuriye'de bozağı kesilerek öldürülen Suriyelilerin olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip...

Suriye'de bozağı kesilerek öldürülen Suriyelilerin olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye Halkını kaderine terk etmeyeceğiz" dediSuriye'de bozağı kesilerek öldürülen Suriyelilerin olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye Halkını kaderine terk etmeyeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz haftanın uluslararası temaslar açısından oldukça yoğun geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, Suriye için yapılan toplantıya da değindi. Suriye Ulusal Konseyi'nin tüm Suriyelilerin meşru temsilcisi olarak teyit edildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"Muhatap olarak kabul edildi. Zirvede yeni Suriye'nin temelleri ortaya kondu. İstanbul Zirvesi Suriye halkı için bir dönüm noktası olmuştur. Beşar Esad'ın halkına uyguladığı vahşet teyit edilmiştir. Ben zirvenin açılışında da ifade ettim. Esad'ın verdiği sözlere inanmak, katliamları için ona fırsat tanıyacağı gibi yeni hayal kırıklıklarına sebep olacaktır. Ne yazık ki BM Güvenlik Konseyi Suriye konusunda zalime dolaylı bir destek vermiştir. Suriye'de milyonlarca insan insani yardım beklerken, Suriye halkı göç ederken, her gün ölürken eli kolu bağlı beklemek zulme ortak olmak demektir.

-"BOĞAZLARI KESİLEREK ÖLDÜRÜLEN SURİYELİLER VAR"-

Bakıyorsunuz evlatları ölmüş, torunları öldürülmüş, yalnız başına gelmiş yaşlı bir nine, bizim kampta. Boğazları kesilerek öldürülen Suriyeliler var şu an Suriye'de. Suriye halkını kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Suriye'de tutuklu bulunan gazetecilerimiz için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu gazetecilerin derhal bırakılması için de her zeminde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Geçtiğimiz hafta katıldığı iki önemli toplantı hakkında da bilgi veren Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmadan sadece bazı bölümlerin "cımbızlanarak" haberleştirilmesini de eleştirdi. "Harp Akademileri Komutanlığı'na bir ziyarette bulundum. Orada bir konuşma yaptım. Türkiye'nin dış politika vizyonu, terörle mücadele, demokratikleşme adımları, alt yapı üst yapı çalışmaları, bunlara yönelik bir bilgilendirme konuşmasıydı. Dünkü gazetelerde bunun ciddi manada cımbızlanması şık değildi" diyen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

-"MİLLETE HAVALE EDİYORUM"-

"Cumartesi günü TUSKON'un genel kuruluna katıldık. Orada da sanayicilere hitap ettim. Dün AK Parti Genel Merkezi'nde Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu'nun açılışını yaptık. Milli Eğitim sistemiyle ilgili değişikle ilgili olarak iki ay boyunca CHP kayda değer, tek bir söz söylememiş, tek bir ifade kullanmamış. Burada affınıza sığınarak kesintisiz eğitimi hangi sözlerle savunduklarını söyleyeyim. Ne dediler CHP'nin lideri ve arkadaşları?

"Kafasının içinde beyin taşımayanlar', "cahil adam', "münafık' dediler. "Genel Kurul'a silahla gireriz' dediler, "bu iş bitti sokak çözer' dediler. Çok daha küstahlaştılar. "Siz Müslüman olmayı önce Allah'a sonra CHP'ye borçlusunuz' dediler. Önce bu dili bu üslubu bu hakaretleri CHP Genel Başkanı ve arkadaşlarına misliyle iade ediyorum. Kendi ülkesinin başbakanına cahil diyen, münafık diyen, öbür tarafta İsrail'in kirli çamaşırlarını yıkan önce Allah'a sonra CHP seçmenine ve millete havale ediyorum.

Bakın aynen şu ifadeleri kullanıyorlar: "Kafasının içinde beyin taşımayanlar, şiddet uyguluyorlar.' Sen bu sözü AK Partililere değil, komisyon başkanı Nabi Avcı'ya bant tankını fırlatan başkanvekiline söyle. Süreç içinde CHP genel başkanı Nazi benzetmesini, Hitler benzetmesini defalarca yaptı. Şimdi ben ona gurur duyduğu CHP tarihinden ibretlik bir vesika göstereceğim. 11 Nisan 1939 tarihli bir kararname. Aynen şu ifadeler var. 'Alman devlet reisi Hitler'in 50. sene-i devriyesine hükümetimiz adına Ali Fuat Cebesoy'un eşliğinde, Necmettin Sadak'tan oluşan bir heyet gönderilmesi, 11 Nisan 1939 tarihinde onanmıştır' İmza reisi cumhur İsmet İnönü, imza başvekil Refik Saydam.

1932 ve 1941 tarihli iki gazeteyi gösteriyorum. Başlık 'Milli Şefimizle Führer arasında samimi tebrikler' Bundan daha önemli belge olur mu? Bitmedi, diğer bir gazete. 'Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam' altında İnönü'nün İtalya'ya gideceği yazıyor. İşte CHP budur. İşte CHP Genel Başkanı eğer Hitler sevdası arıyorsa, o gurur duyduğu CHP tarihine baksın orada bulur. CHP lideri kalkmış, oyalı kılıfı içinde Kuran-ı Kerim'den bahsediyor. Yahu bize bunu söyleme. Bunun en güzel cevabını merhum Mehmet Akif veriyor. 'Ya açar Nazm-ı Celil'in, bakarız yaprağına; Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına. İnmemiştir hele Kur'an, bunu hakkıyla bilin, Ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için."(ANKA/SON)

(ÜNS/ZHR) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan(2): 'Suriye Halkını Kaderine Terk Etmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement