Başbakan Yardımcısı Atalay, Çadırkenti Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Atalay, Çadırkenti Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Atalay, Çadırkenti Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadırkenti ziyaret etti.

01.05.2012 20:09

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadırkenti ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın çadırkent ziyaretine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kilis Valisi Yusuf Odabaşı İslahiye İlçe Kaymakamı Osman Beyaz yıldız, Gaziantep Ünv Rektörü M.Yavuz Çoşkun, Jandarma İl Alay Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ ve diğer yetkiler eşlik etti.

Ziyarette Gaziantep Valisi Erdal Ata, kamp alanı ile ilgili kısa bir tanıtım yaptıktan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir açıklama yaptı. Atalay, Kilis'teki konteynerkent ile buradaki çadırkenti ziyaret etmekteki amacının, burada yaşayan Suriyeli vatandaşlarımızla görüşmek, onların söyleyeceği sorunları varsa onları dinlemek olduğunu belirtti.

Atalay, "Suriyeli kardeşlerimiz bizim burada misafirlerimiz. biz Türkiye olarak bu durumlarda en iyi insani yönünü, görevini; kardeşlik görevini yerine getiriyoruz. Mümkün olduğunca buradaki insanların ihtiyaçlarına cevap karşılamakta Türkiye büyük bir çapa gösteriyor" dedi.

Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim burada öncelikli konumuz, işin siyasi boyutun dışında insani boyutunu iyi yürütmek. Tabi siyasi boyutu ile burada herhangi bir şey söylemek gerekmiyor. Zaten Türkiye o konuda bütün hasiyetini ifade ediyor. Türkiye burada hem kendi üzerine düşeni, hem de uluslararası camiayı daha duyarlı olmaya çağırıyor."

Atalay ve beraberindeki heyet, daha sonra kamp alanında kurulu olan yetmiş yataklı tam teşekkülü sahra hastanesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Atalay ve beraberindeki heyet, basına kapalı geçekleşen çadırkent içerindeki incelemenin ardında kamp alanından ayrıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Atalay, Çadırkenti Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement