Başbakanı Protestoya Tahliye Yok - Son Dakika
Güncel

Başbakanı Protestoya Tahliye Yok

Başbakanı Protestoya Tahliye Yok

Başbakan Erdoğan'ın Katıldığı Roman Buluşması'nda "parasız Eğitim İstiyoruz, Alacağız" Yazılı Pankart Açtıkları İçin Tutuklanan 2 Sanığa Tahliye Çıkmadı.

14.12.2010 19:25

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Roman Buluşması'nda "parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazılı pankart açtıkları için tutuklanan 2 sanığa tahliye çıkmadı. Duruşma 24 Mayıs 2011'e ertelendi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması'nda "parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazan pankart açan 3 kişi hakkındaki davanın ikinci duruşması yapıldı. Dokuz aydır tutuklu olan 2 sanığa tahliye çıkmadı. Duruşma 24 Mayıs 2011'e ertelendi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 5 AY SONRA

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz ile tutuksuz sanık Utku Aykar katıldı. Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Aykar, herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığını, yasadışı bir pankart ya da döviz taşımadığını söyledi. Sanıkların avukatları da müvekkillerinin yasadışı eyleme katılmadıklarını belirtti. Başbakanın huzurunda yapılan bir gösteri olduğu için sanıkların tutuklandığını savunan avukatlar müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 24 Mayıs 2011'e erteledi.

BAŞKAN DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul 10. Ağır Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt'un katılmadığı duruşmada başkanlığı üye hakim Ali Efendi Peksak yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakanı Protestoya Tahliye Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement