Eşkinat Büyükşehir Belediyesine Yeni Araç! - Son Dakika
Güncel

Eşkinat Büyükşehir Belediyesine Yeni Araç!

Eşkinat Büyükşehir Belediyesine Yeni Araç!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı yapılan 13 büyük iş makinesinin açılış ve tanıtım törenine katıldı.

02.12.2017 08:43  Güncelleme: 08:45


Süleymanpaşa sahil dolgu alanında gerçekleşen açılış törenine Başkan Eşkinat'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

GÜRCÜN: "MAKİNENİZ, EKİPMANINIZ OLMAZSA HİZMET YAPMANIZ MÜMKÜN OLMAZ"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün'ün açılış konuşması ile başlayan törende Gürcün; "Bugün bu alanda gördüğünüz 13 adet aracı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bunların toplam bedeli 9 milyon 839 bin lira. Makineniz, ekipmanınız olmazsa hizmet yapmanız mümkün olmaz. Bu bilinçle yola çıktık ve bu makine parkını Başkanımız Kadir Albayrak'ın talimatı ve meclisimizin bütçeyi vermesi ile sağlamış olduk. Bizim 2100 kilometre yol ağamız var. Bu yol ağamız içerisinde bu sene 198 km sıcak asfalt, 80 kilometre silindirle sıkıştırılmış beton yol, 281 km de kaplama yol yaptık. " dedi.

EŞKİNAT: "BİZDE BİR SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYENİN MANTIĞIYLA KENDİ İŞ MAKİNELERİMİZİ TEMİN ETME YOLUNA GİTTİK"

Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün'ün ardından Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuşması için kürsüye davet edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı alımın doğru bir hamle olduğunun altını çizen Başkan Eşkinat, "Halkın seçimi ile gelmiş halkçı büyükşehir belediye başkanının bu kente yaptığı en önemli yatırımlarından bir tanesinin toplantısına geldik. Arkasında halkın gücü var, halk ona inanıyor, halk onu taşımaya, ona güvenmeye devam ediyor ve o da görevini yerini getiriyor. Ve bu iş makinelerini kente kazandırıyor. Baktığınız zaman Büyükşehir'in ruhunda zaten makine parkuru gerekli bir şey. Taşıma su ile değirmen dönmüyor. İlk biz de göreve geldiğimizde belediye yeniydi. Yaptığımız işlerden bir tanesi ihtiyacımız olan makine parkurunu toparlamak oldu. Bizde aynı mantıkla, bir sosyal demokrat belediyenin mantığıyla kendi iş makinelerimizi temin etme yoluna gittik. Elbette Büyükşehir'in işi bizim gibi değil. Sizin daha çok makineye ihtiyacınız var. Makine gerektiren iş yapma özelliğiniz var. Bu nedenle paraları bir yerlere savurmak değil de yerli yerinde fiyatları belli, alındığı yerler belli ve üstelikte iyi pazarlıklar ile alınan makinelere ihtiyacımız var. Bu bakımdan bizim paramızı koruduğunuz için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım sizin şahsınızda bu görevini yerine getiren tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: "GEREKLİ EKİPMANIN YÜZDE 70'NİN KULLANILMAZ DURUMDA OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Açılış töreninin son konuşmasını Tekirdğa Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Başkan Albayrak; "Göreve geldiğimiz gün yol ağının büyük bir bölümünün kullanılmaz durumda olduğunu, bu yolları yapmak için gerekli ekipmanın da yüzde 70'nin kullanılmaz durumda olduğunu gördük. Her gün bir hizmet içerisindeyiz. Yapılan hizmetlerden kim olursa olsun gurur duyulması gerekir. Bu halkın hizmeti için her çalışan kişiye minnet duymak gerekir. Tarla yolların temizlenmesini, bakımının yapılmasını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Her ilçede kurduğumuz birim sayesinde bu hizmetler çok daha hızlı olacak. Muhtarlarımıza sesleniyorum, tarla yollarınız emin ellerde. TESKİ dahil yaptığımız yatırımlar 1 katrilyon 250 milyon lira. Tekirdağ vergi vermede 9'uncu, almada 51'inci sırada" diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Albayrak'a alınan iş makinelerinin maketleri hediye edilirken törene katılanlar tarafından açılış kurdelesi kesilmesi ile tören sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eşkinat Büyükşehir Belediyesine Yeni Araç! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement