Başkan Mehmet Kocadon Adanalılar Gecesine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başkan Mehmet Kocadon Adanalılar Gecesine Katıldı

Başkan Mehmet Kocadon Adanalılar Gecesine Katıldı

Adana'nın 5 Ocak Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü dolayısı Bodrum Adanalılar Derneği tarafından Delfi Otel'de yemek düzenlendi.

14.01.2014 10:32

Adana Belediye Başkanı: "Başkan Kocadon muhteşem işler başarmış"

Bodrum Adanalılar Derneği Başkanı Ayhan Ongun yemeğe katılanlara teşekkür ederek, 5 Ocak Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş gününün Adanalılar tarafından Türkiye'nin neresinde olursa olsun kutlandığını ifade etti. Ongun, "Biz bu etkinliğimizi özellikle Adana'da yapılan etkinliklere denk düşmemesi için daha ileriki bir tarihte yapmak istedik. Dün akşam İzmir Adanalılar Derneği'nin toplantısı vardı, bu akşam da biz yaptık. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz." dedi. Başkan Ongun yönetim kurulu üyelerini de sahneye çağırarak, Adanalılar olarak ortak bir düşüncelerinin olduğunu ifade etti. Ongun, "Biz bölge şovenizmi yapmak, Adanalılığı ya da ayrımcılığı öne çıkarmak düşüncesinde hiç bir zaman olmadık. Asla da olmayacağız." dedi.

Adana Belediye Başkanı: "Başkan Kocadon muhteşem işler başarmış"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz da Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u Bodrum'a yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik etti. Bodrum'da Başkan Kocadon'un müthiş işler başardığını belirten Aldırmaz, "hepsinden önemlisi burada sevgi var, hoşgörü var." diyerek şunları söyledi:

"Adana'nın ismi ve yeri 4.000 yıldır değişmedi ve Adana'nın 10.000 yıla kadar uzanan bir tarihi var. Adana aslında 81 vilayete akraba. Burada da akrabalarımız var, dostlarımız var. Adanalılar burada gelip birlikte yaşadığı zaman, evlatları burada büyüyorlar, dolayısı ile akraba oluyoruz. Ben Adana'dan sizlere bütün Adanalıların sevgisini, saygısını getirdim. İnşallah bir dahaki seferde, biz de Adana'dan en az iki masa yapacak şekilde geleceğiz. Ben burada, gerek İzmir'deki Adanalılar, gerek Bodrum'daki Adanalılar derneğine destek verdiğiniz için, hem Adanalı dostlarıma hem de onları seven dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bodrum belediye başkanımı da kutluyorum. Bodrum'da gezme fırsatı buldum, hakikaten kendisi müthiş işler başarmış. Hepsinden önemlisi burada sevgi var, hoşgörü var. Yani herkes çöpü alabilir, temizlik yapabilir, yol yapabilir ama belediyecilik işte böyle olur."

Başkan Kocadon: "Adanalılar mert ve vefalı"

Geceye eşi Hülya Kocadon ile katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Adanalılara sevgi ve saygılarını iletirken, "Adanalıların ne kadar mert ve dik duruşlu olduğunu anlatmak istiyorum" diyerek Adanalı bir gazeteci ile geçen anısını anlattı. Kocadon, "Bodrum'u Bodrum yapan, bizlere büyük desteğini asla esirgemeyen, Anadolu halkının Toroslar'dan gelmiş güzelliklerini bugün bize, Bodrum'a getiren siz Adanalıların bu güzel gecesini kutluyorum. Başkanım çok güzel bir şey ifade etti. Adana da Bodrum kadar uzun bir tarihi geçmişi olan bir yer. Yine beraber özdeşleşmiş bir özelliğimiz var. Festivallerin ve kültürel aktivitelerin bol olduğu bir bölge. Özellikle Türkiye'ye marka olmuş film festivalleri ile Adanamızın ismini her zaman duyuyoruz. Ama ben ufak bir anımı anlatmak istiyorum. Adanalıların ne kadar mert ve dik duruşlu olduğunu anlatmak istiyorum. Biliyorsunuz zor bir sürece tabi tutuldum. Bu süreçte Adanalı bir gazeteci arkadaşımız, hapishaneye iki defa gelerek beni ziyaret etti. Ve bu ziyareti bir kitap kalınlığında gazetedeki köşesinde yayınladı. Onun için zor günlerde de Adanalıların ne kadar vefalı olduğunu burada söylemek istiyorum. Gerçekten bu gece burada birlik ve beraberlikten bir güç doğduğunu bizlere gösteriyorsunuz ve diyorum ki, Bodrum için başka bir Bodrum yok diyen ve Bodrum'da bizler ile yaşamayı kabul eden Adanalılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Geceye CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve Gençlik Kolları Başkanı Emrah Kaplan da katıldı. Geceye katılanlar Ses Sanatçısı Nihal Kolcu Ekinci'nin seslendirdiği şarkılar ile eğlenirken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon eşi Hülya Kocadon ile birlikte "Çökertme" oynadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Mehmet Kocadon Adanalılar Gecesine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement