Başkan Yılmaz Balık Tutma Yarışmasının Birincisine Ödül Verdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Yılmaz Balık Tutma Yarışmasının Birincisine Ödül Verdi

Başkan Yılmaz Balık Tutma Yarışmasının Birincisine Ödül Verdi

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği tarafından Gölköy Sulama Barajı'nda düzenlenen ve 4 gün süren 5. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışması sona erdi.

17.09.2013 19:43

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği (OLTACILARDER) tarafından Gölköy Sulama Barajı'nda düzenlenen 5. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışması sona erdi. Yarışma sonunda 11 kilogram ağırlığındaki balığı yakalayarak birinci olan Sakarya ekibinin ödülünü Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz takdim etti.

Gölköy Sulama Barajı'nda düzenlenen ve 4 gün süren yarışmaya 15 ilden 80 olta balıkçısı katıldı. Yakalanan balıklar yetkililer tarafından ölçüldükten sonra Göle bırakıldı. En büyük balık kategorisinde yarışmaya Sakarya'dan katılan takım, 11 kilogram ağırlığındaki sazanı yakalayarak birinci oldu.

Ödül törenine katılan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Bolu'nun tabiatın kalbi olduğunu belirterek, "En güzel tabiata sahip olan bir yerdeyiz. Bolu'da yüzlerce gölümüz var. Bunlardan bir tanesi Gölköy Gölümüz. Burası aynı zamanda sulama ihtiyacını karşılayan ve Bolu'nun içme suyunu da sağlayan bir göl. Buraları yaşatabilmek ve tanıtabilmek için değişik etkinlikler yapılıyor" diye konuştu.

Yılmaz, canlılığın arttığını göstermek, insanlara doğayı sevdirmek ve olta balıkçılığını yaygınlaştırmak için benzeri etkinliklerin yapıldığını anlatarak, "Burada amaç balık yakalamak değil. Bolu'nun bütün göllerinde balık tutulabiliyor. Abant Gölü'nün 7 katı büyüklüğündeki Seben Gölü'nde de muazzam balık var. Bu tür etkinlikleri artırmak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

OLTACILARDER Başkanı Serkan İnanç ise yarışmaya 4 gün önce başladıklarını hatırlatarak, "En büyük balık Sakarya'dan yarışmaya katılan grup tarafından yakalandı. Arkadaşımızın 10 kilo 960 gram ağırlığındaki balığı birinci oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Yılmaz Balık Tutma Yarışmasının Birincisine Ödül Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement