Batman'da Otizm Paneli - Son Dakika
Güncel

Batman'da Otizm Paneli

Batman\'da Otizm Paneli

Batman'da ilk kez özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından Otizm hastalığına dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme paneli düzenlendi.

11.11.2013 18:22

Batmanda Otizm Hastalığı hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla panel düzenlendi.

Batman Özel Cemrem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Batman Belediyesi konferans salonunda düzenlediği Otizm ile ilgili panele yoğun bir katılım sağlandı. Yapılan panelde Otizm ve Otizmli ailelere önerilerde bulunan eğitimciler, Otizm hakkında bilgilendirme çalışmalarında bulundular.

Dünyada ve Türkiye'de Otizm ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara, uzman konuşmacılar tarafından bilgi verildi. Özel Cemrem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Hasan Cihan, Batman'da ilk kez Otizm ile ilgili panelin düzenlendiğin belirterek, "Kurum olarak Batman şartlarında ilk defa Otizm ilgili bir panel yaptık. Otizm toplumun uzak olduğu pek farkında olmadıkları bir yaygın gelişimsel bozukluk. Batmanda Otizmli birey sayısı teknolojik imkanların gelişmesi ve Bireylerin sosyal hayattan kopması nedeniyle sayısı gün geçtikçe artıyor. Bizde bu insanları bir araya getirmek ve yalnız ve çaresiz olmadıklarını bilmelerini istedik ve böyle bir panel düzenledik" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Batman'da Otizm Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement