BATMAN-ENGELLERİ ÖĞRETMENLERİ VE ARKADAŞLARIYLA AŞTI - Son Dakika
Güncel

BATMAN-ENGELLERİ ÖĞRETMENLERİ VE ARKADAŞLARIYLA AŞTI

BATMAN Raman Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Yaser Demircan(17), fiziksel engeline rağmen arkadaşları ve öğretmenleri sayesinde okumayı bırakmadı.

24.11.2022 12:34  Güncelleme: 12:49

BATMAN Raman Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Yaser Demircan(17), fiziksel engeline rağmen arkadaşları ve öğretmenleri sayesinde okumayı bırakmadı. Demircan, 2 kilometre uzaklıkta bulunan evlerinden arkadaşlarının desteğiyle okula gelerek, öğretmenlerinin de yardımıyla eğitimine devam ediyor. Batman'ın Belde Mahallesi'nde yaşayan Raman Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi fiziksel engelli Yaser Demircan, sınıf arkadaşları Serdar Aydın ile Ahmet Melih Erdoğan ve öğretmenlerinin desteği ile eğitimini aksatmadan sürdürüyor. 3 yıldır her gün 2 kilometrelik yolu 2 arkadaşının yardımıyla aşan ve okuma azmiyle öğretmenlerinin takdirini kazanan Demircan'ın hedefi psikolog olmak.

'OKULUMDAN UZAK TUTMADIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM'

Arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kendisini ailelerinin bir ferdi olarak gördüğünü söyleyen Demircan, '3 yıldır hiç sıkılmadan ve bezmeden destek veriyorlar. Beni çok sevdiğim okulumdan uzak tutmadıkları için teşekkür ederim. İki arkadaşım olmayınca okula gelmekte zorlanıyorum. Onlardan destek almak beni mutlu ediyor. Onlar sayesinde kırtasiye ve kantine gidebiliyorum, okulda rahatça dolaşabiliyorum. Engelleri arkadaşlarım ve öğretmenlerim sayesinde aşıyorum. Okulda güzel şeylerle karşılaştım. Benim için her şeyi kolaylaştırdılar ve o yüzden hiç zorlanmıyorum. Öğretmenler gününde okul müdürümüz Mehmet Salih Ertekin'in bana ve arkadaşlarıma kitap armağan etmesi beni gururlandırdı. Henüz meslek tercihimi yapmadım ama ileride psikolog olmayı düşünüyorumö dedi.

'YARDIMCI OLMAKTAN MUTLUYUZ'

Sınıf arkadaşı Serdar Aydın, Yaser ile vakit geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, 'Zamanla arkadaşlık bağımız daha da güçlendi. Sınıf arkadaşımdan çok kardeşim gibi görüyorum. Engelleri birlikte aşıyoruzö diye konuştu.

Ahmet Melih Erdoğan ise, 'Okul ve okul dışında sürekli birlikteliğimiz devam ediyor. Arkadaşıma yardımcı olmak beni mutlu ediyorö ifadelerini kullandı. Okul Müdürü Mehmet Salih Ertekin de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hediye almaktan çok öğrencilerin Yaser ve arkadaşlarının okuma azmi nedeniyle onlara kitap hediye ettiklerini ifade ederek, 'Arkadaşları ile birlikte okuma ve çalışma azmi herkese örnek oluyorö şeklinde konuştu.

BATMAN-ENGELLERİ ÖĞRETMENLERİ VE ARKADAŞLARIYLA AŞTI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BATMAN-ENGELLERİ ÖĞRETMENLERİ VE ARKADAŞLARIYLA AŞTI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement