Bayındır'da Zaferin Kahramanları Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bayındır'da Zaferin Kahramanları Anıldı

Bayındır\'da Zaferin Kahramanları Anıldı

Bayındır Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinliklerinde Belediye düğün salonunda 26 Mart saat.19.00'da tiyatro gösterimi yapıldı.

27.03.2015 08:22  Güncelleme: 08:23

Çanakkale destanın kahramanları büyük bir gururla bir kez daha anıldı. Belediye başkanı Dr. Ufuk Sesli eşi ile birlikte hemşerilerinin arasında gösteriyi izledi. Herkesi duygulandıran oyunda bu cennet vatanın nasıl zorluklarla ve sıkıntılarla kazanıldığı anlatıldı.
Bu vatanın nasıl kazanıldığını, bu topraklar için canlarını veren atalarımızın düşmanla beraber yoksunluklarla da mücadele etmek zorunda bırakılıp, bu toprakları hangi zorlu şartlarda savunduklarını anlatan oyunda, Çanakkale kahramanlarının günlük öğün yemek listesinde;

43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük, 1915 yılı yemek listesi;
Gün
15 Haziran - sabah: üzüm hoşafı öğle: yok akşam: yağlı buğday çorbası ekmek: tam
26 Haziran - sabah: yok öğle: yok aksam: üzüm hoşafı ekmek: tam
18 Temmuz - sabah: üzüm hoşafı öğle: yok aksam: yok ekmek: yarım
8 Ağustos - sabah: yarım ekmek öğle: yok aksam: Şekersiz üzüm hoşafı ekmek: yok
100 yıllık destanın anlatıldığı tiyatro izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi ve duygu dolu anlar yaşandı.

Hasan Tahsin, Milli Mücadele'nin başlangıcında "ilk kurşunu, İzmir'in Konak Meydanı'nda ilerleyen Yunanlara attığı, Seyit Ali onbaşının 215 kilogram ağırlığında olan top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştirdiği ve ilk iki atışta Bouvet'e hafif bazı hasarlar verdiyse de, üçüncü atışında Fransız zırhlısı Bouvet'e ağır yara verdiği geminin anında yan yatmasına ve daha sonra Nusret mayın Gemisi'nin döktüğü mayınlardan birine çarpması sonucu Bouvet de bu yaradan kısa bir süre sonra alabora olarak battığı anlatıldı.

Bir metrekareye 6000 mermi düştüğü Çanakkale Savaşları milletlerin yok olduğu ve milletlerin doğduğu bir dünya savaşı olarak hafızalara kazındı.

Oyunun sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, hemşehrilerine şöyle seslendi;

Sevgili arkadaşlar!

"Çanakkale savaşında Çanakkale muharebesinde yedi düvele ders verildi. 500.000'in üzerinde şehidimiz var. Havada bile mermilerin birbirleriyle çarpıştığı yüzlerce, binlerce mermilerin yakıldığı bir savaş alanı ve düşünün orada Laz'ı, Türk'ü, Kürdü omuz omuza Alevi'si Sünni'si hep birlikte ve onların hepsinin akıttığı kan karışmış ve Türk Bayrağımızı oluşturmuş. Kısacası bu Türkiye'de herkesin kanı var ve kimsenin bir ayrıcalığı yok. Bu Ülkemize sahip olmamız gerekiyor. Çünkü başka Türkiye'miz yok. Arkadaşlarımızın söylediği gibi Türkiye kolay kazanılmadı kolayda verilmeyecek" dedi…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayındır'da Zaferin Kahramanları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement