BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak Açıklaması - Son Dakika
Güncel

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak Açıklaması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak Açıklaması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, "Suriye'deki insanlık dışı saldırılara, kendisine Müslüman'ım diyen herkesin karşı tutum alması gerekir" dedi.

27.07.2013 21:42

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, " Suriye'deki insanlık dışı saldırılara, kendisine Müslüman'ım diyen herkesin karşı tutum alması gerekir" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Siirt Belediyesi tarafından verilen iftar programına katıldı. Bir okulun bahçesindeki iftar çadırında bir konuşma yapan Kışanak, yaptığı konuşmada, "Bizler için Ramazan ayının özel bir önemi var, insanların eksiğini gördüğü, yanlışlarını düzelttiği, küslerin barıştığı, herkesin manevi duygularla dolduğu bir aydır. Bu ayda arzumuz dileğimiz ve beklentimiz o dur ki, hem Ortadoğu'da hem de ülkemizde bir barış ve huzur ortamı gerçekleşsin. Ama ne yazık ki özellikle de Suriye'de büyük çatışmalar ve büyük can kayıpları yaşanıyor. Bunun üzüntüsünü ve acısını yüreğimizde hissediyoruz. Hepimiz dualarımızı ve dileklerimizi halkımız ailemiz ve ülkemiz için yaptığımız kadar belki de Suriye'deki haklar içinde yapmalıyız. Bugün Rojova'da Müslüman Kürt halkının, diğer bütün haklar gibi onurlu bir yaşam hakkı istiyor. Diktatörlükten kurtulmak için mücadele edilirken, ne yazık ki Kürt halkının onuruna saldırı yapılıyor. Hem de kendisine insanlık dışı saldırıları yaparken İslami bir kılıf arıyorlar" diye konuştu.

"Daha bugün biri 10 yaşında, diğeri 12 yaşında biri kız iki kardeş top mermilerinden aldığı bir saldırı ile yaşamını yitirdiler. Dün Ceylanpınar'da atılan top mermisi sonucu bir gencimiz de yaşamını yitirdi, onlarca yaralı var" diyen Kışanak, "Bu saldırılar insanlık dışı saldırıdır, bu saldırılar Müslüman Kürt halkına yapılan saldırılardır, bunun Müslümanlıkla bir ilgisi yoktur, kendisine Müslüman'ım diyen herkesin bu saldırılara karşı tutum alması gerekir. Türkler gibi Kürtlerinde onurlu bir mücadele içinde yaşama hakkına sahiptir, Suriye'nin demokratik haklarının yanındayız, diktatörlüğü kabul etmediğimiz bir kez daha ifade ederek Kürtlerin de özgür bir şekilde yaşamasından yanayız" şeklinde konuştu.

İftar programı okunan duanın ardından sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement