Belçika'da Ayrımcı Uygulamalar Vekaletle Kurban Talebini Artırdı - Son Dakika
Güncel

Belçika'da Ayrımcı Uygulamalar Vekaletle Kurban Talebini Artırdı

Belçika\'da Ayrımcı Uygulamalar Vekaletle Kurban Talebini Artırdı

Bazı belediyelerin kurban kesimine ücret getirmesi ya da ücreti artırması Müslümanların diğer ülkeler için vekalet vermesini teşvik etti

13.10.2013 09:12

Belçika'da Kurban Bayramı öncesinde bazı belediyelerin ayrımcı uygulamalara yönelmesi tepki çekerken, vekalet yoluyla kurban organizasyonu yapan kuruluşlara talep artıyor.

Belçika'nın Flaman kesimindeki Mechelen'in belediye yönetimi önceki yıllarda ücretsiz olan kurban kesimi için 15 avro "vergi" getirmesi, bu kentteki Müslüman toplumunu boykot kararı alarak vekaletle kurban kestirmeye yönetti.

Ülkenin ikinci büyük kenti Anvers'te de belediye, mezbahaneleri kullanma ücretini Kurban Bayramı süresince 25 avrodan 40 avroya yükselterek tepki topladı.

IHH İnsani Yardım Vakfı Belçika Şubesi Başkanı Ali Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı belediyelerin bu tür ayrımcı uygulamalarının vekaletle kurban kampanyalarına talebi artırdığını söyledi.

Koç, Belçikalı Müslümanların bu yıl özellikle  insani krizlerin en ağır şekilde hissedildiği Suriye, Filistin, Somali ve Arakan'da kurban kestirmek istediklerini belirtti.

Koç, bu yıl 27 ülkede kurban keseceklerini ve Avrupa IHH olarak 12 bin kurban toplamayı hedeflediklerini kaydetti.

Belçika Diyanet Vakfı, Belçika İslam Federasyonu, İslam Kültür Merkezleri Birliği, Kimse Yok mu Derneği ve Belçika Türk Federasyonu başta olmak üzere vekaletle kurban kampanyası düzenleyen birçok kurum ve kuruluşun yetkilileri bu yıl talep artışıyla karşılaştıklarını belirtiyor. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika'da Ayrımcı Uygulamalar Vekaletle Kurban Talebini Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement