Belediye Meclisinde Maskeli ve Gaz Bombalı 'Gezi' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Belediye Meclisinde Maskeli ve Gaz Bombalı 'Gezi' Protestosu

Belediye Meclisinde Maskeli ve Gaz Bombalı \'Gezi\' Protestosu

İzmir'de Karabağlar Belediye Meclisi'nde gezi parkı protestosu yapıldı.

04.06.2013 23:42

İzmir'de Karabağlar Belediye Meclisi'nde gezi parkı protestosu yapıldı. CHP'li meclis üyeleri Adnan Kavur ve Suat Erdil yüzlerine taktıkları gaz maskeleri, ellerindeki gaz bombası kapsülü ve üzerlerine giydikleri tişörtlerle toplantıya damgalarını vurdu.

Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm yönetiminde gerçekleşen oturumunda CHP'li meclis üyeleri Gezi Parkı olaylarını sembollerle protesto etti. Meclis'e üzerinde 'Tencerem var tavam var, çapulcuyum havam var. Atamızdan yadigar, bir duble rakım var' yazılı tişörtlerle gelen CHP'li Adnan Kavur ve Suat Erdil, toplantıda yüzlerinde gaz maskeleri, ellerinde gaz bombası fişekleriyle oturdu.

CHP Grup Başkanvekili Uğur Yelekli yaptığı konuşmada, "Ülkemiz gerçekten 8 gündür kötü bir tablo ile karşı karşıya. Olayların asıl kötü yanı ise, gencecik insanlarımızın gazlarla ve coplarla karşı karşıya kalmasıdır. İstanbul'da AVM yapmak amacı ile orada bulunan asırlık ağaçları acımasızca katledenler, halkı ve halkın taleplerini yok saydığı için bunlar yaşandı. Bu sürecin bir an önce bitmesini, özellikle iş yerlerinin tahrip edilmemesini, gencecik çocuklarımızın gazlarla ve coplarla karşı karşıya kalmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Ak Parti adına söz alan Grup Sözcüsü Şemsettin Güner ise, "Sürecin bitmesi cümlesi düşüncesine ve bu fikrine katıldığımı, geleciğimizi birbirimize saygı göstermek, sükunetle ve ortalığı tahrip etmeden yapacağımız çalışmalara bağlı. İnsana saygı unsuru çok önemli. Bunu unutmamak gerek" sözleriyle yanıt verdi.

Maske takan ve kapsüllerle meclise katılan Suat Erdil, "Yaşanan olayları protesto etmek amacıyla gaz bombaları kapsüllerini meclise getirdik. Halkı bu kadar germenin bir anlamı yok. Herkes sokaklarda. Birer birey, vatandaş ve meclis üyesi olarak yaşanan olayları protesto ediyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Meclisinde Maskeli ve Gaz Bombalı 'Gezi' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement