Beşiktaş'ta Tarihi Ahşap Bina Alevlere Teslim Oldu (2) - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Tarihi Ahşap Bina Alevlere Teslim Oldu (2)

Beşiktaş\'ta Tarihi Ahşap Bina Alevlere Teslim Oldu (2)

Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi Selamlık Sokak'ta yaklaşık 200 yıllık olduğu öğrenilen 3 katlı ahşap binada sabah saatlerinde çıkan yangın söndürüldü.

21.06.2013 14:47

Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi Selamlık Sokak'ta yaklaşık 200 yıllık olduğu öğrenilen 3 katlı ahşap binada sabah saatlerinde çıkan yangın söndürüldü. Ahmet Bozkurt adlı bir vatandaşın sahibi olduğu binanın Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından 2. derece tarihi eser olduğu öğrenildi. Yangına kısa bir sürede müdahale eden Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli itfaiye ekipleri yaklaşık 2 saat süren çalışmanın sonucundan yangını söndürebildi. Yangında alevler içinde kalan konağın çatısından düşen bir parça bir itfaiye erinin üstüne düştü. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan itfaiye çalışanın durumun iyi olduğu öğrenildi.

Saat 11.00 sıralarında başlayan yangını konağın giriş katında oturan kiracılar fark ederken, 3. katta yaşayan bina sahibi Ahmet Bozkurt ve eşi Dürdane Bozkurt kiracılarının yardımıyla dışarıya çıkartıldılar. Yangını haber alan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Konağın sahipleriyle görüşen İsmail Ünal, "Beşiktaş'ta çarşının içinde böyle tarihi bir binanın yanması üzücüdür. Ancak içinde insan sağlığını olumsuz etkileyen bir şey olmamasıda iyi bir haber. İçinde yaşayan yaşlı bir çift ve konağın birinci katında kalan gençler vardı sağlık durumları iyi. İtfaiye erimiz çatıdan üstüne düşen parçanın isabet etmesiyle hastaneye kaldırıldı. Onun da sağlık durumu iyiymiş" diye konuştu. Ahmet Bozkurt'un oğlu Mesut Bozkurt da yangının ikinci kattaki mutfaktan çıktığını belirterek, "Muhmetelen elektrik kontağından çıktığı söyleniyor. Evin en üst katından annem ve babam oturuyordu. Giriş ve orta katta kiracılarımız vardı. Binanın yaklaşık 200 yıl olduğunu ve bize dedemizden kaldığını söyleyebilirim. Benim 55 yılım burada geçti" dedi.

Öte yandan yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak polis ve itfaiye ekiplerinin çalışma yaptığı öğrenildi.

EA - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Tarihi Ahşap Bina Alevlere Teslim Oldu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement