Beydağ Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Beydağ Çıkarması

Beydağ Çıkarması

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı, İl Encümenleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ilçelere yaptıkları gezilere devam ediyor.

15.03.2013 15:33

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili, İl Encümenleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile ilçe gezilerine devam ediyor.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı, İl Encümenleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ilçelere yaptıkları gezilere devam ediyor. Kiraz'da köy muhtarları ile bir araya gelen heyet ardından Beydağ'a çıkarma yaptı. İlçede köy muhtarları ile bir araya gelen CHP'li grup, pazarda vatandaşlarla sohbet ettikten sonra İzmir İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden çok amaçlı spor salonunu da gezdi.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu, İl Encümenleri, Beydağ İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Beydağ Köy Muhtarları ile bir araya geldi. Heyet, 2009-2012 yılları arasında ilçeye yapılan yatırımları değerlendirdi, 2013 yılı yatırımlarını anlattı.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, göreve başladıkları 2009 yılından bu güne kadar kentte ne varsa köylerimizde de o olacak düşüncesiyle çalıştıklarını belirtti. Değirmenci, "2012 yılına kadar İzmir ve köyleri için 925 milyon 675 bin 126 TL'lik yatırım yaptık. Bu bütçeden en büyük payı kırsal kesimin kalkınması için ayırdık" dedi.

2013 yılı bütçesinin 178 milyon olarak tespit edildiğini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ayrılan bu ödenekle, eğitim, sağlık, kırsal kalkınma, tarım, gençlik ve spor, çevre, kültür ve turizm ve sosyal hizmetler alanlarında yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Beydağ ilçesine ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Meclis Başkanı, "2009-2012 yılları arasında Beydağ Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla (KHGB) 3 milyon 186 bin 621 TL, KÖYDES programı kapsamında ise 1 milyon 729 bin 234 TL ödenek aktarıldı. 2013 yılında ise ilçemize 1 milyon 965 bin TL olmak üzere toplam 6 milyon 880 bin 856 TL ödenek ayırarak hizmet ettik. Böylece Beydağ ilçemize bu yıl ayırdığımız 1 milyon 965 bin TL ile 27 projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

2012 yılı Kasım ayında TBMM'de görüşülerek kabul edilen Büyükşehir Yasasından da bahseden İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, tüm Türkiye'de 29 İl Özel İdaresinin, 1582 Belde Belediyesinin, 16 bin 82 köyün kapatılacağını, 56 milyon yurttaşı ilgilendiren bu uygulamanın kimseye sorulmadan yapıldığını söyledi. Kabul edilen Büyükşehir yasasının Anayasamıza da aykırı olduğunu söyleyen Meclis Başkanı, "29 ilde il Özel idaresi kapatılıp Büyükşehir kanunun uygulanırken, 52 ilde il belediyesi ve İl Özel idaresi devam edecek" diye konuştu.

TBMM'de yeni anayasa çalışmaları olduğunu, AKP iktidarı başkanlık sistemine geçmek için Apo ve PKK ile anayasa pazarlığı yaptığını da söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "Ülkemizin toprak bütünlüğü, Üniter devlet yapısı ciddi tehdit altında. Özel İdarelerin ve belde belediyelerinin kapatılması, Avrupa Yerel Özerklik Şartı'nın bazı maddelerine, Türkiye'nin koyduğu çekincelerin kaldırılmak istenmesi, başbakanın valilerde seçimle gelsin demesi, arkasından başkanlık sistemine geçiş istemi, Federatif Sisteme geçişin bir ön hazırlığıdır" diye konuştu.

Hükümetin PKK ile Oslo'da başladığı gizli pazarlığın şimdi PKK lideri Apdullah Öcalan'la açık olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Değirmenci, "Ülkemizin vardığı ileri demokrasi anlayışı bu işte. Apo pazarlıkta taraf, süreci belirliyor. PKK'ya karşı can pahasına savaşan askerler, generaller hapiste. Gazeteciler, milletvekilleri hepsi Silivri Zindanlarında çürüyor. Haksız tutuklamalar, yargılamalar devam ediyor. AKP'nin adalet anlayışı işte bu. Bu anayasa al gülüm ver gülüm anayasasıdır. İstedikleri kadar anlaşsınlar, uzlaşsınlar bu anayasa milletin önüne geldiğinde, millet yırtıp atacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beydağ Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement