Beylikdüzü'nde Fetih Gecesi - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Fetih Gecesi

Beylikdüzü\'nde Fetih Gecesi

Beylikdüzü'nde, İstanbul'un fethinin 559.yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Erhan Afyoncu ve Uğur Demir 'Fetih' söyleşisi, izleyicileri yeniden fetih günlerine götürdü.

27.05.2012 14:47

Beylikdüzü'nde, İstanbul'un fethinin 559. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Erhan Afyoncu ve Uğur Demir 'Fetih' söyleşisi, izleyicileri yeniden fetih günlerine götürdü.

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde fetih gecesi yaşandı. Tarihçi yazarlar Erhan Afyoncu ve Uğur Demir, İstanbul'un fethi ile ilgili söyleşide bulundu. Söyleşiye katılan vatandaşlar tarihin derinliklerine güzel bir yolculuk yaptı. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcıları Efrahim Yeşil ve Zeki Çanakçı'nın da katıldığı programda Afyoncu ve Demir, İstanbul'un fethinin özel yanlarını ve zorluklarını anlattı.

İstanbul'un fethinin çok önemli bir olay olduğunu ve bunun Hıristiyan dünyasında büyük sarsıntılara yol açtığını dile getiren Erhan Afyoncu ve Uğur Demir, ülkemizde bu günlerde bu fethe işgal diyenlerin olduğunu, bunu diyenlerin Türk olamayacağını ve bunların fethi hazmedemediğini dile getirdiler. Fethin dönüm noktalarından biri olan gemilerin karadan yürüme olayının gerçek olduğunu söyleyen Afyoncu, "Bu olay, yine bazı hazmedemeyenler tarafından yalanlanmaya başlandı. Ancak, tamamıyla gerçektir ve yaşanmıştır. Gemilerin inşası ise Rumeli Hisarı yanında başlamıştır. Bu başlangıç fetihten çok daha öncedir. Ama şu bir gerçektir ki, İstanbul fethedilmiş ve gemiler karadan yürütülmüştür" dedi.

İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in Türk dünyasının en büyük hükümdarı olduğunu anlatan tarihçi yazarlar, 21 yaşında İstanbul'u fetheden Sultan Mehmet'in, fethin ardından 'Fetih' yani 'Fatih' unvanı aldığını ve bu ismin o günden bu güne çocuklarımıza kadar geldiğini dile getirdiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement